Η «υπομονή» της Λουπασάκη εξαντλείται και το μέλλον του Εθνικού κρέμεται σε μια κλωστή

Σε μια κλωστή κρέμεται πλέον το μέλλον του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιείται κρίσιμη γενική συνέλευση της ΕΣΑΠ για τις λεπτομέρειες του νέου πρωταθλήματος.

Η ώρα των τελικών αποφάσεων έχει φτάσει και μία από αυτές έχει να κάνει με την συμμετοχή ή όχι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο νέο πρωτάθλημα. Η πλευρα του ΤΑΑ Εθνικός εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρει να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα και σε αυτό συνηγορεί και το θετικό σινιάλο που φαίνεται ότι υπήρξε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Μπορεί η ΕΕ να μην αδειοδότησε μεν τον Εθνικό στην συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας αλλά σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει θετικά αυτό το ενδεχόμενο καθώς οι Αλεξανδρουπολίτες φέρονται να πληρούν τα κριτήρια που ορίζει ο νόμος. Δεν έχουν χρέη προς την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, κυρίως όμως δεν έχουν σε βάρος τους τελεσίδικες αποφάσεις πλην ελαχίστων οι οποίες ωστόσο έχουν διακανονιστεί.

Τα περσινά χρέη προς παίκτες είναι αλήθεια ότι δεν αποτελούν κριτήριο για να λάβει άδεια ο Εθνικός (και ο κάθε Εθνικός) από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που είναι και η μόνη που μπορεί να μην επιτρέψει την συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Επομένως η απόφασης της περίφημης Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ είναι στην πραγματικότητα ως μη γενόμενη και εύκολα μπορεί να προσπεραστεί.

Βέβαια, οι άνθρωποι του Εθνικού σε όλους τους τόνους υποστηρίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα σημαίνει ότι ακόμα και αν εξασφαλίσουν την άδεια, οι αθλητές θα χάσουν τα χρήματά τους, αφού δηλώνουν πρόθυμοι να προχωρήσουν σε διακανονισμούς. Τονίζουν ωστόσο ότι αυτό που προέχει είναι να λυθούν τα άμεσης επικαιρότητας θέματα ώστε να εξασφαλιστεί η άδεια, διαφορετικά όλοι θα βγουν χαμένοι.

Ως γνωστόν, αυτό το δύσκολο έργο που έμοιαζε με θαύμα πριν 3-4 μήνες ανέλαβε να κάνει πραγματικότητα η Χρύσα Λουπασάκη, που βρέθηκε ως απομηχανής θεός την στιγμή που ουδείς άλλος ήθελε να αναλάβει την διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός. Γεγονός είναι ότι με δικές της ενέργειες μέχρι και ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος ανέβηκε στην Αλεξανδρούπολη, ετοίμαζε μάλιστα και business plan που κατατέθηκε στον δήμαρχο της πόλης.

Η ίδια δηλώνει οτι εφόσον καταφέρει να πάρει την άδεια, έχει κάνει την προεργασία για να υπάρξει ένα αξιοπρεπές ρόστερ που θα δωσει την μάχη για την παραμονή της ομάδας στη Volley League. Είναι άλλωστε κοινό μυστικό ότι ο Γιώργος Ανδραβίζος έχει αναλάβει προπονητής στην θέση του Σάκη Μουστακίδη, ενώ δειλά δειλά διεξάγονται κάποιες προπονήσεις. Ωστόσο μια ανάρτησή της στο προσωπικό της προφίλ στο facebook προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

«Ατελείωτη υπομονή ατελείωτη ψυχραιμία αλλά δεν γίνεται πλέον», έγραψε η πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Χρύσα Λουπασάκη στο facebook και όλοι αναρωτιούνται τι θέλει να πει ο ποιητής. Φτάσαμε στο τέλος και θα κάνει τελικά πίσω ή θα προχωρήσει μέχρι τέλους και ενδεχομένως θα δημοσιοποιήσει όσους ευθύνονται για την δεινή κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί ο Εθνικός…