B’ Eθνική: Στην κορυφαία πεντάδα ο MVP του ΓΑΣ Στέλιος Λεπτοκαρύδης

Ολοκληρώθηκε πρεμιέρα της Β’ Εθνικής στο Βορρά και στην κορυφαία πεντάδα της αγωνιστικής και ίσως και MVP ήταν η σπουδαιότερη μεταγραφή του ΓΑΣ Κομοτηνη ο γκαρντ Στέλιος Λεπτοκαρύδης.

Ο Λεπτοκαρύδης με τους 28 του πόντους οδήγησε τον ΓΑΣ σε σπουδαία νίκη μέσα στον Λαγκαδα και θέλει να το επαναλάβει την Κυριακή στην Κομοτηνή κόντρα στην Ευκαρπία.

H basketa όπως έχει καθιερώσει σε Β’ και Γ’ Εθνική παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Γιώργος Μαυρογιάννης (ΠΑΣ Γιάννινα): Με την προσθήκη του Γιώργου Μαυρογιάννη γνώριζαν στα Ιωάννινα ότι ο νεοφώτιστος ΠΑΣ θα άλλαξε επίπεδο, και αυτό φάνηκε από το πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Ο 27χρονος γκαρντ μετά την επιτυχημένη του θητεία στον ΑΣ Καρδίτσας άλλαξε παραστάσεις, και έτσι με 19 πόντους, 2 τρίποντα και άριστη οργάνωση, οδήγησε την ομάδα της Ηπείρου σε νίκη στην πρεμιέρα, απέναντι στην ισχυρή και ιδιαίτερα ποιοτική ομάδα της Γέφυρας.

2.Στέλιος Λεπτοκαρύδης (ΓΑΣ Κομοτηνής): Ο 23χρονος γκαρντ έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις τα προηγούμενα χρόνια, ενώ την περσινή σεζόν στον ΒΑΟ ήταν εξαιρετικός, με αποτέλεσμα στην Κομοτηνή να τον αποκτήσουν ως την σπουδαιότερη κίνηση του καλοκαιριού. Ο Στέλιος Λεπτοκαρύδης, δεν άργησε να δείξει τις ικανότητες του, και έτσι στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ερμή στον Λαγκαδά πέτυχε 28 πόντους με 3 τρίποντα, όντας ο ηγέτης της ακριτικής ομάδας προς το διπλό.

3.Ηλίας Θεοδωρίδης (ΧΑΝΘ): Φαίνεται ότι στην Θεσσαλονίκη και την ΧΑΝΘ ο 22χρονος γκαρντ βρίσκει την «Ιθάκη» του, καθώς ήταν απολαυστικός στο εκκωφαντικό διπλό που πέτυχε η ομάδα του στον Εύοσμο. Ο Ηλίας Θεοδωρίδης σε όλο το περσινό πρωτάθλημα με τον ΚΑΟ Κορίνθου στο νότιο όμιλο της Β΄Εθνικής είχε πετύχει συνολικά 22 τρίποντα, ενώ μόνο στην πρεμιέρα είχε 21 πόντους με 7 εύστοχα.

4.Δημήτρης Χατζηκυριακίδης (Μαχητές Πειραματικό Πευκών): Μετά την σεζόν 2016-2017 ο 21χρονος γκαρντ επέστρεψε στα Πεύκα, και φαίνεται ότι βρήκε τον εαυτό του, έχοντας και πάλι στον πάγκο τον πατέρα του, Λευτέρη. Στη δύσκολη πρεμιέρα της ομάδας της Θεσσαλονίκης με αντίπαλο την Καβάλα ο Δημήτρης Χατζηκυριακίδης είχε 28 πόντους με 5 τρίποντα, όντας ηγετικός για την ομάδα του, και δείχνοντας να κάνει ένα restar στην προσωπική του πορεία.

5.Γιάννης Δασκαλόπουλος (Στρατώνι): All time classic!!! Όταν στο Στρατώνι αποφασίσουν να γράψουν την ιστορία της ομάδας μπάσκετ, ο 39χρονος Γιάννης Δασκαλόπουλος θα έχει εξέχουσα θέση, όντας ο πρώτος σκόρερ και πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία της ομάδας, διανύοντας πλέον την 11η του σεζόν στον σύλλογο της Χαλκιδικής. Έτσι, και στην πρεμιέρα απέναντι στον Έσπερο Λαμίας έδειξε την ποιότητα του, έχοντας 20 πόντους στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Προπονητής

Ιωσήφ Νικολαϊδης (ΧΑΝΘ): Η ΧΑΝΘ εμπιστεύτηκε τις τύχες της σε έναν ρούκι προπονητή,  ο οποίος ωστόσο προέρχεται από την επιτυχημένη θητεία του στον Μαντουλίδη, όντας τόσο στο αντρικό όσο και στο εφηβικό τμήμα. Ο  Ιωσήφ Νικολαϊδης ο οποίος έχει διατελέσει και προπονητής της παιδικής ομάδας του Ολυμπιακού, επέστρεψε ως προπονητής στην ΧΑΝΘ, στην οποία είχε αγωνιστεί, και στην πρεμιέρα παρουσίασε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, κερδίζοντας στον Εύσομο τον δυνατό Αία με το εντυπωσιακό 103-79, και δείχνοντας την φιλοσοφία που έχει για το άθλημα.