Super League: Ο λόγος που επέστρεψαν στο λιμάνι του Πειραιά Τόρο και Αβραάμ

Ο Βασίλης Τοροσίδης επέστρεψε στο λιμάνι της καρδιάς του τον Αύγουστο του 2018. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος γύρισε τον Ιανουάριο του 2019.

Με διαφορά περίπου έξι μηνών τα δύο φιλαράκια ξανασυναντήθηκαν στον Ολυμπιακό, στην ομάδα που ουσιαστικά τους ανέδειξε, τους έκανε γνωστούς σε όλη την Ευρώπη και τους άνοιξε διάπλατα την πόρτα για διεθνή καριέρα.

Και οι δύο επέστρεψαν στο λιμάνι, όχι φυσικά για να είναι τα πρώτα βιολιά της ομάδας, αλλά για να φέρουν έναν άλλον αέρα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα, για να εμπνεύσουν τους νεότερους, για να τους εξηγήσουν – όποτε χρειάζεται – σε ποια ομάδα βρίσκονται, για να μπήξουν και τις φωνές ενίοτε αν δουν μία τρόπον τινά χαλάρωση.

Οι Τοροσίδης και Αβραάμ έχουν ζήσει πολλά χρόνια στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Τα έχουν δει από την καλή και από την… ανάποδη. Όταν τέθηκε θέμα επιστροφής τους στο λιμάνι, ο Πέδρο Μαρτίνς αμέσως άναψε το «πράσινο φως». Δεν το πολυσκέφτηκε, δεν μπήκε στη διαδικασία να πει ότι είναι 34άρηδες και οδεύουν στα 35, ότι είναι παίκτες που δεν αντέχουν τα πόδια τους όπως παλιά…

Οπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ στο «Φως», η δουλειά που ρίχνουν και οι δύο καθημερινά στον Ρέντη είναι μεγάλη. Ο Γιώργος Μασούρας μετά το ματς με τον Άρη εξήγησε τη σημασία που έχει η παρουσία και των δύο στα αποδυτήρια. Μίλησε για την αύρα τους, για τον αέρα τους, για την προσωπικότητά τους και για τη δουλειά που ρίχνουν.

Ο Μαρτίνς λοιπόν δεν έβαλε τυχαία τον Αβραάμ στο «Κλ. Βικελίδης». Πολλοί θα περίμεναν, αφού είχε αποφασίσει να αφήσει εκτός τον Μεριά, ότι θα χρησιμοποιούσε τον Μπα, όπως είχε συμβεί και πριν από μία εβδομάδα με την Λαμία. Η παρουσία του Παπαδόπουλου είχε να κάνει περισσότερο με την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο ματς.

Ο Πορτογάλος γνώριζε πολύ καλά ότι ο Παπαδόπουλος επειδή είναι μπαρουτοκαπνισμένος σε τέτοια παιχνίδια, δεν πρόκειται να… μασήσει παρότι είχε μόλις 24 αγωνιστικά λεπτά στην πλάτη του από το ξεκίνημα της σεζόν. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε και ο Τοροσίδης αντί του τραυματία Τσιμίκα και η αλήθεια είναι πως παρότι πήρε με το «καλημέρα» κάρτα ο «Τόρο», τελικά δεν ένιωσε και ιδιαίτερη απειλή από τα αριστερά.

«Για αυτό λοιπόν επέστρεψαν τα δύο φιλαράκια στον Ρέντη. Για τα αποδυτήρια, αλλά και για να βοηθούν σε συνθήκες «πολέμου»! Γιατί, κακά τα ψέματα, ώρες-ώρες ο τρόπος που έπαιζε ο Άρης έμοιαζε λες και έδινε αγώνα ζωής ή θανάτου…», καταλήγει το σχετικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα “Φως” για τον Ξανθιώτη αρχηγό του Ολυμπιακού και τον κολλητό του από την Χαλκδική.