Κύπελλο Ελλάδος: Κληρώνει για την Ξάνθη! Οι πιθανοί αντίπαλοί της για την πέμπτη φάση της διοργάνωσης

Την άλλη Τετάρτη (16/10, 13:30) θα γίνει στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή η κλήρωση για την ανάδειξη των ζευγαριών που θα αγωνιστούν στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης συμμετέχουν οι 12 νικήτριες ομάδες της 4ης φάσης, η μια ομάδα που προκρίθηκε άνευ αγώνα (ο Πανσερραϊκός που στον πρώτο γύρο απέκλεισε στα πέναλτι τον Ορφέα), οι 8 ομάδες της Super League 1 από την 6η έως την 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 και η πρωταθλήτρια ομάδα της FL της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 (ΝΠΣ Βόλος). Συνολικά στην κληρωτίδα θα μπουν 22 ομάδες.

Από την Super League 1 οι 8 ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 6-13 του περσινού Πρωταθλήματος είναι οι Πανιώνιος, Λαμία, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, ΑΕΛ, Αστέρας Τρίπολης, Ξάνθη και ΟΦΗ.

Οι 10 νικήτριες ομάδες της 4ης φάσης είναι οι: ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Λάρισας, Βέροια, Καβάλα, Τρίκαλα, Παναχαική, Καλαμάτα, Εργοτέλης, Πλατανιάς και Ιάλυσος Ρόδου.

Εκκρεμεί ο αγώνας Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Πόντου που θα διεξαχθεί στις αύριο Τετάρτη (9/10) και οι αγώνες που θα βγάλουν τη 22η ομάδα της 4ης φάσης. Αυτή θα είναι ο νικητής που θα προκύψει από την αναμέτρηση του Αιολικού με την Νίκη Βόλου (16/10) που στη συνέχεια θα κοντραριστεί με τον Απόλλωνα Σμύρνης.