Δίκτυο ποδηλατόδρομων Πανεπιστημιούπολης-Κομοτηνής ζητά το ΔΠΘ

Πρόκειται για δίκτυο συνολικού μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων μέσα στην πανεπιστημιούπολη, στόχος η αξιοποίηση και του παρατημένου θερινού σινεμά

Την έγκριση ή μη της πρότασής του από το Leader αναμένει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Οι άνθρωποι του Δ.Π.Θ. έχουν κατατεθειμένη μία πλήρη πρόταση με στόχο την κατασκευή τεσσάρων χιλιομέτρων ποδηλατοδρόμων μέσα στην Πανεπιστημιούπολη της Κομοτηνής. Μακρινός στόχος είναι συνολικά – επικουρικά και με το έργο της Περιφέρειας εάν κι εφόσον υλοποιηθεί – να υπάρχει σύνδεση Κομοτηνής – Πανεπιστημιούπολης με ποδηλατόδρομο και σύνδεση όλων των κτιρίων εντός.

Την πρόταση έκανε γνωστή στον «Χ» ο αντιπρύτανης Οικονομικών Φώτης Μάρης, κάνοντας λόγο για μία πρόταση προϋπολογισμού 480.000 ευρώ, μέσω της οποίας επίσης θα αξιοποιηθεί και το κομμάτι του παλιού θερινού σινεμά στην Πανεπιστημιούπολη που παραμένει εν πολλοίς άγνωστο και παρατημένο. 

«Πρόκειται για έναν χώρο που εάν συντηρηθεί και τον αναδείξουμε, μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε πολλαπλά», σχολίασε ο αντιπρύτανης.

Πηγή: