«Δυστυχώς πέρασε ανεκμετάλλευτη η προθεσμία και δεν δηλώθηκε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στην Α2»

«Δυστυχώς πέρασε ανεκμετάλλευτη η προθεσμία του Ιουλίου και από τον Ερασιτέχνη δεν δηλώθηκε η ομάδα στην Α2, κάτι που θα μπορούσε να γίνει και δεν θα είχαμε συνέπειες».

Στην πρωτοφανή αυτή δήλωση προχώρησε το μέλος του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης Παύλος Μιχαηλίδης, που έχει αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου της νέας διοίκησης. Πρόκειται για δήλωση που δείχνει ανάγλυφα την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος, λίγες μέρες πριν την τελική απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού αναφορικά με την συμμετοχή του ή μη στο νέο πρωτάθλημα της Volley League.

Ο Παύλος Μιχαηλίδης μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Γήπεδο» της Δέλτα Τηλεόρασης που έκανε πρεμιέρα στη νέα σεζόν με τους Γιώργο Πανταζίδη και Κοσμά Πανταζή στην παρουσίαση, υποστήριξε ακόμα ότι η άλλη ημερομηνία κλειδί ήταν η 30η Αυγούστου όταν και έπρεπε να αποφασιστεί αν η ομάδα θα δηλωνόταν στο τοπικό πρωτάθλημα. Παρέλειψε ωστόσο να σχολιάσει το γεγονός ότι όπως αποκάλυψε το ThrakiSportS ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δηλώθηκε κανονικά στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΘΡ και ήδη έχει γίνει και η κλήρωση με τις ομάδες να έχουν κληρωθεί ως αντίπαλοί του με το διαζευκτικό «ή» ότι ενδέχεται να έχουν ρεπό αν τελικά η ομάδα καταφέρει να παραμείνει στην Α1 Ανδρών.

Ο Παύλος Μιχαηλίδης επανέλαβε ότι έχουν γίνει λάθη αλλά επανέλαβε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να αποδοθούν, ενώ πρόσθεσε ότι αν δεν πίστευε η νυν διοίκηση ότι θα τα βγάλει πέρα και θα καταφέρει να κρατήσει τον Εθνικό δεν θα παρέμενε στην θέση της. Αναφορικά με τους λόγους των προβλημάτων αναφέρθηκε στην μείωση του φίλαθλου κοινού που αποτελεί τον πνεύμονα της ομάδας, την μείωση των χορηγιών λόγω και της κρίσης και τις επιχορηγήσεις που έχουν περιοριστεί από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και υπάρχει αίσθηση ότι θα αναπροσαρμοστούν με τη νέα δημοτική αρχή.

Οι οικονομικές εκκρεμότητες είναι απόλυτα διαχειρίσιμες, υποστήριξε ο Παύλος Μιχαηλίδης και χαρακτήρισε ζήτημα χρόνου, προσθέτοντας ότι οι πιθανότητες είναι υπέρ του Εθνικού για την συμμετοχή. «Αν δεν υπήρχε πιθανότητα ο Εθνικός να συμμετάσχει στην Α1 θα είχαμε απόρριψη του φακέλου από την ΕΕΑ και κάτι τέτοιο δεν συνέβη», είπε ο Παύλος Μιχαηλίδης και πρόσθεσε ότι υπάρχει ρόστερ έτοιμο που ωστόσο δεν μπορεί να ανακοινωθεί μέχρι να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση. «Το μπάτζετ θα διατηρήσει την διαχειρισιμότητα των προβλημάτων του Εθνικού, με στόχο όχι μόνο να μην δημιουργήσει νέο πρόβλημα αλλά να μειώσει τα ήδη υπάρχοντα», είπε ακόμα ο Παύλος Μιχαηλίδης και αποκάλυψε ότι ο Σάκης Μουστακίδης μπορεί να αποχώρησε από προπονητής της ομάδας αλλά παραμένει κοντά στον Εθνικό από άλλο πόστο.