Ανακοίνωση από την Νίκη Αλεξανδρούπολης κατά της νέας δημοτικής αρχής της πόλης

Aνακοίνωση με την οποία καταφέρεται κατά του νέου Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη εξέδωσε η Νίκη Αλεξανδρούπολης. Αφορμή η μη εξέταση αιτήματος για το Τουρνουά “Δημήτρης Ράγκος”.

Ειναι το δεύτερο δημόσιο παράπονο προς τη νέα δημοτική αρχή της πρωτεύουσας του Έβρου από τον βολεϊκό χώρο μετά από τα όσα έγραψε ο Μάκης Δημητριάδης με αφορμή τις ώρες που παραχωρήθηκαν στο «Μ. Παρασκευόπουλος» στις Αμαζόνες Μαΐστρου.

Η ανακοίνωση του συλλόγου έχει ως εξής:

Φέτος ο Δήμος Αλεξανδρούπολης απαξίωσε ακόμη και να εξετάσει το αίτημα μας για συνδιοργάνωση του 3ου τουρνουά “Δημήτρης Ράγκος”. Ετσι η πόλη έχασε μια ευκαιρία να φιλοξενήσει μια όμορφη αθλητική εκδήλωση με συμμετοχή μεγάλων ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό πολύ σημαντική για την Νίκη αφού έτσι ολοκληρώνει κάθε χρόνο την προετοιμασία της και οι φίλαθλοι απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου βόλεϊ.

Ποιός είναι ο Δημήτρης Ράγκος;

Ο Δημήτρης ΡΑΓΚΟΣ ως προπονητής συνέδεσε άρρηκτα το όνομα του με τον Σύλλογο μας και θα αποτελεί πάντα ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της ιστορίας της Νίκης Αλεξανδρούπολης, την οποία υπηρέτησε από το 1984 έως το 1995.

Ο γνωστός και με το όνομα “ΜΙΜΗΣ” ξεκίνησε την αθλητική του δραστηριότητα, ως μέλος της ομάδας volley του Μ.Γ.Σ. Εθνικός, από μικρή ηλικία. Μάλιστα το 1970 ήταν μέλος της ομάδας που κατάφερε να ανέβει στη Α΄ Εθνική κατηγορία.

Την αγωνιστική περίοδο 1980 – 1981 αγωνίσθηκε με τον Α.Ο. Ορεστιάδας και τελείωσε την καριέρα του ως αθλητής στην τότε ισχυρή ομάδας της Γ.Ε.Α. (1981-1984).

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε στη Νίκη Αλεξανδρούπολης (μετά την περίοδο της κυρίας ΠΙΓΓΟΥ Γιασεμή), από το 1984 έως το 1994 και διεκόπη βίαια  με τον ξαφνικό θάνατο του (02-01-1995) σε τροχαίο. Επί θητείας του και με δική του πρωτοβουλία, η ομάδα της Νίκης ενισχύθηκε με αθλήτριες της περιφέρειας μας. Το 1990 με διπλά μπαράζ, η ομάδα ανέβηκε δύο κατηγορίες και βρέθηκε στα σαλόνια της Α1 γυναικών.

Με την ομάδα της Νίκης κατέκτησε δύο (2) πανελλήνια πρωταθλήματα Νεανίδων το 1990, 1992 και ένα (1) πανελλήνιο πρωτάθλημα Κορασίδων το 1989.