Η Εβρίτισσα ενδυματολόγος Μαρία Μαγγίρα από τους βασικούς συντελεστές της σειράς «Κόκκινο Ποτάμι» στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη

Μια Εβρίτισσα, η ενδυματολόγος Μαρία Μαγγίρα, είναι από τους βασικούς συντελεστές της νέας τηλεοπτικής σειράς “Κόκκινο Ποτάμι” του Μανούσου Μανουσάκη, η οποία ξεκινάει να προβάλλεται από σήμερα στις 9 το βράδυ και κάθε Κυριακή, στο OPEN TV.

Πρόκειται για μια σειρά, που βασίζεται στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη και διηγείται μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης που εκτυλίσσεται στις αρχές του 20ού αιώνα, στα σκληρά χρόνια του διωγμού των Ποντίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Την χρηματοδότησε ο ιδιοκτήτης του καναλιού αλλά και του ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης, αφού όπως δήλωσε στην παρουσίαση της σειράς, ήταν γι’ αυτόν ένα… ιστορικό χρέος στην μνήμη των Ποντίων που χάθηκαν κατά την γενοκτονία από τους Τούρκους.

Η σειρά αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, ενώ οι αριθμοί της προκαλούν εντύπωση και αποδεικνύουν πως πρόκειται για προσεγμένη παραγωγή υψηλών προδιαγραφών. Παίζουν 171 ηθοποιοί, 1.140 κομπάρσοι και χρησιμοποιήθηκαν 629 κουστούμια εποχής θα κάνουν την εμφάνιση τους στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Αυτά τα 629 κουστούμια εποχής επιμελήθηκε η συντοπίτισσα μας ενδυματολόγος Μαρία Μαγγίρα, η οποία κατάγεται από το χωριό Παλιούρι του Διδυμοτείχου. Έχει πολύχρονη παρουσία σε τηλεοπτικές, κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές ως ενδυματολόγος και σκηνογράφος, ενώ συνεργάστηκε κατά το παρελθόν με απόλυτη επιτυχία και σε άλλες τηλεοπτικές σειρές με τον κορυφαίο σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη, ο οποίος επειδή γνωρίζει την αξία και τις μεγάλες της ικανότητες, την επέλεξε να είναι αυτή που θα έχει την επιμέλεια του μεγάλου αριθμού των κουστουμιών που χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα. 

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, το πολυπληθές καστ της σειράς, ταξίδεψε σε 10 πόλεις στην Ελλάδα ενώ βρέθηκε και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη αλλά και το Παρίσι.

Η ιστορία που διηγείται «Το Κόκκινο Ποτάμι» ξεκινά στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του Νομού Αγκύρας το Μάιο του 1895. Ξεκινά όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει τον 12χρονο γιο της, τον Μίλτο, µε τη μόλις 9χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη Νικολαΐδη. Ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, καθώς, σύμφωνα µε το μουσουλμανικό νόμο, αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν, θεωρείτο ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα μουσουλμάνου. Οι επιθέσεις των φανατικών Τούρκων θα αναγκάσουν τις δύο οικογένειες να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Οι δυο νέοι θα ξανασυναντηθούν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη 11 χρόνια μετά. Xωρίς να γνωρίζουν την οικογενειακή σχέση που τους δένει, ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Ένας έρωτας που θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολλά δεινά.

Συντελεστές

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μανούσος Μανουσάκης
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Ιωάννης Παπαζήσης, Αναστασία Παντούση, Αργύρης Πανταζάρας, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Τάκης Βαμβακίδης,, Τατιάνα Παπαμόσχου, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Στέφανος Κυριακίδης, Σωτήρης Χατζάκης, Δημήτρης Δρόσος, Κώστας Ξυκομηνός, Θοδωρής Φραντζέσκος, Λάμπρος Κτεναβός,, Δήμητρα Βήττα, Παυλίνα Ζάχρα, Δήμητρα Σιγάλα, Γιωργής Τσαμπουράκης, Κέλλυ Γιακουμάκη, Δημήτρης Τοπαλίδης, Πέτρος Ξεκούκης κ.α.
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης
ΣΕΝΑΡΙΟ: Νίκος Απειρανθίτης, Δώρα Μασκλαβάνου, Μανούσος Μανουσάκης
Φιλική συνεργασία στο ΣΕΝΑΡΙΟ: Σταύρος Αβδούλος, Ειρήνη Ριτσώνη
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: Χρήστος Παπαδόπουλος
ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΙΤΛΩΝ: Ελεωνόρα Ζουγανέλη
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Γιώργος Παπανδρικόπουλος
ΜΟΝΤΑΖ: Μιχάλης Μινακούλης
ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: Μαρία Μαγγίρα
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ: Κατερίνα Ζουράρη
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Έλλη Κριαρά
ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ: Αλεξ Πρίφτης
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ: Μανώλης Μανουσάκης
ΕΙΔΙΚΑ ΕΦΦΕ SFX: Αντώνης Νικολάου
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Μαρία Μανουσάκη, Γιώργος Παπαδάτος
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Μιχάλης Καραχάλιος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΤΗΛΕΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΪΛΕΡ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 1 και 2 ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟΨΕ

https://youtu.be/6aoeWzxJTgE

Πηγή: https://www.evros-news.gr