Γ’ Εθνική: Λύγισε στο τέλος από τον Πανσερραϊκό ο μαχητικός Ορφέας στο γήπεδο του ΑΟΞ

Μετά την νίκη του στην πρεμιέρα επί του Ηρακλή Ζυγού, ο Πανσερραϊκός κατάφερε να κερδίσει ξανά στην Ξάνθη, αυτή την φορά στο γήπεδο του ΑΟΞ απέναντι στον Ορφέα τον οποίο κατάφερε να λυγίσει με 1-0 με τέρμα που επετεύχθη περίπου ένα τέταρτο πριν το τέλος.

Για την ακρίβεια, στο 77′ και ενώ οι δυο ομάδες παρέμεναν ισόπαλες χωρίς τέρματα, από γέμισμα του Τριανταφύλλου μέσα στην περιοχή, βρέθηκε αφύλακτος ο προωθημένος Αλέξανδρος Ζέρης και με μονοκόματο ευθύβολο σουτ έγραψε το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, αφού στην συνέχεια ο Ορφέας δεν αντέδρεσε και τα «λιοντάρια» φύλαξαν άνετα το υπερ τους αποτέλεσμα.

Το ματς γενικά δεν εντυπωσίασε με τις φάσεις και την ποιότητα του θεάματος. Στο α’ ημίχρονο η σερραϊκή ομάδα μπήκε πιο δυνατά, είχε την κατοχή της μπάλας και ορισμένες φάσεις μπροστά απο την εστία του Ναθαναηλίδη, αλλά παρέμενε άσφαιρη. Μόλις στο 8ο λεπτό ο Αποστολόπουλος μέσα στην περιοχή του Ορφέα έπιασε το πλασέ, αλλά ήταν σε ετοιμότητα ο ξανθιώτης γκολκιπερ, ενώ προς το τέλος του πρώτου μέρους, ο Πτηνόπουλος έχασε μια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ αλλα το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «κόκκινοι» ανέβασαν περισσότερες στροφές και ο Νίκος Νεντίδης, προσπάθησε τακτικά με αλλαγές παικτών, να δώσει την έξτρα ώθηση στην ομάδα του. Η κατοχή έγειρε ακόμα περισσότερο για τους φιλοξενούμενους, στο 54’ και πάλι ο Πτηνόπουλος σουταρε υπο καλές προυποθέσεις αλλα το σουτ περάσε λίγο πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι. Γενικά μεγάλες ευκαιρίες δεν είχαν χαθεί και υπήρχε η αίσθηση ότι ο Ορφέας θα μπορούσε να κρατήσει το μηδέν, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κωνσταντίνος Πουλικίδης με βοηθούς τους Κουβαλάκης και Ραβικάλη της ΕΠΣ Δράμας.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Ναθαναηλίδης, Τζαμπάζ, Κατρανιτσας, Χασάνογλου, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης (59′ Τσέκος), Ζιγκολάρι, Ξαντινιδης (75′ Μελισσόπουλος), Χιντ, Κουκουρίγκος.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Σοιλεμετόζογλου, Ζέρης, Αποστολόπουλος, Κασμερίδης (86′ Καστριτσέας), Καλί, Τριανταφύλλου (81’ Πινιώτης), Πτηνόπουλος, Ψάλτης, Καρντόσο, Γκούρτσας (65’ Παπαβασιλείου), Ομπόσου (76′ Τσιμίκας).