Έκανε το όνειρο πραγματικότητα και αγωνίστηκε στην Basket League ο Εβρίτης Κουντουράς!

Μετά από αρκετά χρόνια ενασχόλησης με το μπάσκετ, ατυχίες με τραυματισμούς ο Σουφλιώτης στην καταγωγή Γιώργος Κουντουράς κατάφερε να αγωνιστεί στο ανώτερο επίπεδο που και για πρώτη φορά πάτησε επίσημα γήπεδο στην Basket League κανοντας ντεμπούτο στην ήττα της ομάδας του Ιωνικού Νικαίας από τον Προμηθέα με 87-80.

Ο 29χρονος (1.95) γκαρντ ήταν μια από τις σταθερές επιλογές του Βαγγέλη Τσάπα την τελευταία δεκαετία, του ισχυρού άνδρα της ομάδας της Νίκαιας και αν και είχε αποχωρήσει το καλοκαίρι μαζί με τον Πετροδημόπουλο για τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, επέστρεψε προημερών και διακιώθηκε αγωνιζόμενος έστω 31 δευτερόλεπτα στο φινάλε της τρίτης περιόδου εν΄ν η ομάδα του έχανε 69-62. Στο διαστημα αυτό δεν πήρε προσπαθεια για σουτ, πήρε ένα επιθετικό ριμπάουντ.

Ο Κουντουράς κατέκτησε δυο ανόδους με την ομάδα του Ιωνικού και νωρίτερα ως ένα από τα παλιότερα μέλη του Φάρου Κερατσινίου γεύτηκε όλες τις ανόδους της ομάδας του, από το τοπικό και την ΕΣΚΑΝΑ μέχρι και την άνοδο στην Α1 την προπερσινή περίοδο, ενώ πέρα των ανόδων, ήταν και φιναλίστ κυπέλλου Ελλάδος με τον Φάρο, την περίοδο 2015-16 και κυπελλούχος ΕΣΚΑΝΑ το 2010, 2013 και 2015.

Ο Κουντουράς ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Πανιωνίου και συνέχισε σε Έσπερο, Πορφύρα και για 7 χρόνια στον Φάρο Κερατσινιου πριν τον Ιωνικό.