ΕΠΣ Θράκης: Καλύτερος ο Πανθρακικός αλλά έμεινε ισόπαλος στο ντέρμπι με την Γρατινή

Ισόπαλο ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της αγωνιστικής στο γήπεδο του Ραδιοφωνικού Σταθμού ανάμεσα στην φιλόδοξη Δόξα Γρατινής και τον πολύ δυνατό Πανθρακικό που άξιζε την νίκη στην πρεμιέρα της Α΄ ΕΠΣ Θράκης.

Όπως μας ενημερώνει ο Παρατηρητής ο Πανθρακικός ξεκίνησε με τον Κεχαγιά κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από αριστερά στα δεξιά το νεαρό Παύλου, στόπερ τους Πλασταρά, Μέριτς και δεξιά τον αρχηγό Τσαγκαλίδη, … εξάρι τον Κυριαλάνη, μπροστά του τον Τσιανάκα, εξτρεμ τους Παπαδόπουλο και Νάνο, δεκάρι τον Ρουμπιέ και προωθημένο τον Γκαϊδατζή.

Η Δόξα Γρατινής που έιχε πρόβλημα στα στόπερ αφού απουσίαζε ο Σιδηρόπουλος και έχασε τον Ναουσαίο στόπερ Λαφάρα που τελικά κατέληξε στον Άρη Αβάτου, αγωνίστηκε αναγκαστικά με τους Καμζέλα και Τίτο Στοινοβιτς κεντρικό δίδυμο. Ο Μπουτσακτσή κάτω από την εστία, αριστερά στην άμυνα ο πρώην μπακ του Πολυάνθου Σταμπολής, με τον Παπαχρόνη δεξιά, τον νεοαποκτηθέντα Τροκανά εξάρι και μπροστά του τον Γιαννακιτσίδη. Δεκάρι αγωνίστηκε ο νεαρός Καλογρανάς και στα άκρα οι Καρακούσης και Λάζαρος Στοϊνοβιτς με φορ τον Αμέτ Ερκάν.

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά με την Γρατινή να απειλεί στο 15΄ με το σουτ του Γιαννακιτσίδη να καταλήγει δίπλα από τα δοκάρια του Κεχαγιά για να απαντήσει ο Πανθρακικός στις ευκαιρίες στο 23΄ με κεφαλιά του Ρουμπιέ. Στο 30΄ο Πανθρακικός σημείωσε τέρμα με τον Ρουμπιέ να εκτελεί φάουλ και τον Μπουτσακτσή να αποκρούει ασταθώς και τον Πλασταρά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με τον κ. Δρακίδη να καταλογίζει παράβαση. Και ενώ ο Πανθρακικός έχοντας την κατοχή αύξανε την πίεση του στο 34΄κόντρα στην ροή του αγώνα ο Μέριτς έκανε λανθασμένη εκτίμηση από σέντρα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα της Γρατινής. Ο Πανθρακικός προσπάθησε να συνέλθει από το σοκ άμεσα αλλά ο Γκαϊδατζής δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μπουτσακτσή.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανθρακικός έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 54΄ με τον Κυριαλάνη να επιχειρεί σέντρα σουτ και τον Γκαϊδατζή να επιχειρεί να βάλει το πόδι του, να μπερδέυει τον Μπουτσακτσή με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-1. Η πίεση συνεχίστηκε από πλευράς φιλοξενούμενων, οι οποίοι είδαν τον Βιόπουλο και τον Παπαδόπουλο να απειλούν αλλά να μην νικούν τον Μπουτσακτσή. Στο 80΄ ο Παπαδόπουλος με εκπληκτική κάθετη πάσα βρήκε τον Γκαϊδατζή με τον Αλεξανδρουπολίτη επιθετικό να μην καταφέρνει να νικήσει τον πορτιέρο της Γρατινής. Σε μία φάση που ξεσήκωσε πολλές διαμαρτυρίες, ο Γκαϊδατζής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Γρατινής με τον κ. Δρακίδη να καταλογίζει επιθετικό φάουλ νωρίτερα με τον πάγκο των φιλοξενούμενων να ξεσπά σε έντονες διαμαρτυρίες.  Ο ρυθμός έπεσε στο φιναλε και έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς δέιχνοντας ότι θα πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα.

Ο Πανθρακικός ήταν ανώτερος γεγονός που αναγνώρισε στις δηλώσεις του και ο πρωην προπονητής της ομάδας Ζόραν Στοϊνοβιτς, που έμεινε ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα του αγώνα, ωστόσο στάθηκε στην κομβική απουσία του Σιδηρόπουλου που τον αναγκασε να περάσει τον Καμζέλα από το κέντρο στην άμυνα.

Οι άνθρωποι της ομάδας του Πανθρακικού διαμαρτύρονται για την διαιτησία και την ακύρωση δύο τερμάτων, ένα σε κάθε ημίχρονο. Διαμαρτύρονται επίσης για την φάση του ακυρωθέντος γκολ πάνω στον Μπουτσακτσή, για το χέρι σε γύρισμα του Παπαδόπουλου στην περιοχή της Γρατινής, για ανάποδο φαουλ στον Γκαϊδατζή που έβγαινε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα και για αποβολή στον αμυντικό της Γρατινής Σταμπουλή για σκληρό παιχνίδι. Πάντως και οι άνθρωποι της Γρατινής, έχουν αρκετά παράπονα, για σκληρό παιχνίδι κυρίως πάνω στον Καλογρανά, αλλά και πολλές διαμαρτυρίες από τον πάγκο του Πανθρακικού από την αρχή του αγώνα στην τριάδα των διαιτητών Δρακίδη, Γκιόση και Καρακασίδη (φώτο panthrakikos fc).

ΔΟΞΑ ΓΡΑΤΙΝΗΣ (Ζ. Στοϊνοβιτς): Μπουτσακτσή, Παπαχρόνης, Σταμπολής, Καμζέλας, Στοϊνοβιτς, Τροκανάς, Γιαννακιτσίδης, Καλογρανάς, Καρακούσης (66΄ Ντεμιρτσίδης), Αμέτ, Στοϊνοβιτς

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Κ. Γεμενετζής): Κεχαγιάς, Παύλου, Τσαγκαλίδης, Μέριτς, Πλασταράς, Τσιανάκας, Νάνος (46΄ Βιόπουλος), Κυριαλάνης, Γκαϊδατζής, Ρουμπιές (74΄ Καρασιούνας), Παπαδόπουλος