Η ώρα της κρίσης! Ελπίζει σε θαύμα ο Εθνικός, οριστικό τέλος για Ηρακλή, Βραχάτι και απόλυτη σιωπή από ΑΕΚ!

Η ώρα της κρίσης έφτασε. Στις 12:00 το μεσημέρι συζητούνται στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού οι αδειοδοτήσεις των ΤΑΑ του βόλεϊ ενόψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος της Volley League.

Οι πληροφορίες αναφορικά με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης δείχνουν ότι τα προβλήματα με παίκτες της περασμένης σεζόν παραμένουν, ωστόσο άνθρωποι της ομάδας εξέφραζαν τις τελευταίες ώρες την ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει απεμπλοκή σε νομικό επίπεδο που θα επιτρέψει στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να κάνει την έκπληξη. Σε κάθε περίπτωση το ΤΑΑ Εθνικός θα καταθέσει φάκελο για την αδειοδότησή του και θα προσπαθήσει ενώπιον της ΕΕΑ να ανατρέψει την σε βάρος του απόφαση της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ.

Αντιθέτως, μετά τον Ηρακλή που με επίσημη ανακοίνωση προχθές έκανε γνωστό ότι δεν θα δηλώσει τελικά συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών, τα χνάρια του ακολουθει συμφωνα με όλες τις πληροφορίες που έχει το ThrakiSportS και ο Παμβοχαϊκός, ένα υγιές σωματείο που όμως αποφασίζει να αποσυρθεί ελλείψει κεντρικού χορηγού στο πρωτάθλημα και αδυναμίας κάλυψης των εξόδων. Εξ αρχής δεν έχει δηλώσει συμμετοχή ούτε η ΑΕΚ και μένει να φανεί αν ενώπιον της ΕΕΑ θα γίνει η κωλοτούμπα που αφέθηκε να διαφανεί ότι μπορεί και να συμβεί στο τελευταίο συμβούλιο της ΕΣΑΠ.

Όπως και να έχει, το πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή διαθέτει μόλις επτά ομάδες υγιείς (αν δεν προκύψει και νέα εμπλοκή) και τέσσερις έχουν ήδη αποσυρθεί ή βρίσκονται στον αέρα. Η ενεργοποίηση wild card είναι σχεδόν δεδομένη και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ήδη ασκούνται πολλές πιέσεις στον Φίλιππο Βέροιας υπό αυτές τις συνθήκες να δηλώσει συμμετοχή στην Α1 και να ξελασπώσει την κατάσταση. Τα πράγματα για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης εξακολουθούν να μην είναι εύκολα αλλά το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι ακόμα και αν υπάρχει πλέον η οποιαδήποτε επιθυμία συμμετοχής σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα που κινδυνεύει να γίνει μεγαλύτερη παρωδία από ό,τι είχε καταντήσει τα τελευταία χρόνια…