ΕΠΣ Θράκης: Πρεμιέρα με ντέρμπι τίτλου στην Α’ κατηγορία! Το πρόγραμμα στους αγώνες του Σαββατοκύριακου

Ξεκινούν επιτέλους τα πρωταθλήματα στην Ροδόπη με την ΕΠΣ Θράκης να διεξάγεται με δυο κατηγορίες, αφού τελικά ο αριθμός για μια τρίτη κατηγορία ήταν ανεπαρκής.

‘Ετσι στην Α’ Κατηγορία θα έχουμε 10 ομάδες και στην Β’ Κατηγορία 15 ομάδες εκ των οποίων πέντε νέες, ενώ απουσιάζουν Κοπτερό και ΠΑΟΚ Κομοτηνής (ο τελευταίος ως γνωστόν συγχωνεύθηκε με τον ΠΑΟΚ Κοσμίου).

Η πρεμιέρα των πρωταθλημάτων θα γίνει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου με την Α’ ΕΠΣ Θράκης να κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 6 Οκτωβρίου και την Β’ ΕΠΣ Θράκης την Κυριακή 7/10.

Στην Α’ κατηγορία όλα τα βλέμματα είναι στο γήπεδο του Ραδιοφωνικού Σταθμού όπου ο Πανθρακικός του Κώστα Γεμενετζή θέλει να ξεκινήσει με το δεξί το πρωτάθλημα ώστε να ζεστάνει το κόσμο της Κομοτηνής που σχεδόν τρία χρόνια τώρα μετά την πτώση της ομάδας στο ερασιτεχνικό επίπεδο απουσιάζει. Αντίπαλος του ωστόσο θα είναι η Δόξα Γρατινής του Ζόραν Στοίνοβιτς που ενισχύθηκε απίστευτα και αυτή και ελπίζει ότι θα μπεί σφήνα στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ντέρμπι περισσότερο με βάση τα ονόματα θα έχεουμε στο Σιδηροχώρι εκεί όπου η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου ίσως το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο θα φιλοξενήσει το ανανεωμένο Κόσμιο που πέρσι αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική, ωστόσο στηριζόμενο στην ακαδημία του ΠΑΟΚ Κομοτηνής δύσκολα θα είναι στην πρώτη τετράδα.

Στην πρώτη τετράδα πιθανότατα θα είναι η δυνατή και φέτος Ελπίδα Σαπών του Βασίλη Χαριτόπουλου που φιλοξενεί το αίνιγμα της κατηγορίας την Αναγέννηση Παγουρίων που τελευταία στιγμή στελεχώνει το ρόστερ της και με προπονητή τον πρώην αμυντικό του Πανθρακικού Δημήτρη Μπιλιλή ελπίζει να διαψεύσει τα προγνωστικά που την φέρουν ως πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό.

Τέλος ενδιαφέροντα παιχνίδια θα έχουμε ανάμεσα στους νεοφώτιστους αλλά ενισχυμένους Αετό Μίσχο και Αναγέννηση Ποντίων Θρυλορίου που φιλοξενούν τους Ορφέα Ξυλαγανής και Δόξα Σώστη.

Στην Β’ κατηγορία το ακλόνητο φαβορί της κατηγορίας ο Κομψατος Πολυάνθου φιλοξενέι την Νεολαία Αλανότοπου που επέστρεψε στα γήπεδα της Ροδοπης, όπως και ο ιστορικός Πόντος Θρυλορίου του Μιχάλη Κακουλίδη που φιλοξενει στο ντέρμι της αγωνιστικής την πρωην ομάδα του τον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αγώνας της νεανικής Στρύμης κόντρα στην Δοξα Προσκυνητων, ομάδων που αγωνίζονταν στην Α’ ΕΠΣ Θράκης.

Ακόμα έχουμε τους αγώνες: ΑΕ Κομοτηνής – Ατσάλι Αρχοντικών, ΑΟ Αρσακείου – Πόντος Κομοτηνής, Ηρακλής Σαπών – Ενωση Ασωμάτων
και Νεα Ρωμα – ΑΣ Αγιοχωρι.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Α’ και Β’ ΕΠΣ Θράκης έχει ως εξής:

ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ – Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  (16:00 LIVE, ΤhrakiSportS)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ (Σάββατο 5/10)
Γήπεδο Ρ/Σ: Δόξα Γρατινής – Πανθρακικός
Γήπεδο Αρχοντικών: Ελπίδα Σαπών – Αναγέννηση Παγουρίων
Γήπεδο Μίσχου: Αετός Μίσχου – Ορφέας Ξυλαγανής
Γήπεδο Αγ. Θεοδώρων: Αναγέννηση Ποντίων Θρυλορίου – Δόξα Σώστη
Γήπεδο Ν. Σιδηροχωρίου: Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου – ΠΑΟΚ Κοσμίου

ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ – Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ (Κυριακή 6/10)
Γήπεδο Ιάσμου: Κομψάτος Πολυάνθου – Νεολαία Αλανότοπου
Γήπεδο Αγ. Θεοδώρων: ΑΕ Κομοτηνής – Ατσάλι Αρχοντικών
Γήπεδο Προσκυνητών: Δόξα Προσκυνητών – Ορφέας Στρύμης
Γήπεδο Αρριανών: ΑΟ Αρσακείου – Πόντος Κομοτηνής
Γήπεδο Υφαντών: Πόντος Θρυλορίου – Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων
Γήπεδο Σαπών: Ηρακλής Σαπών – Ενωση Ασωμάτων
Γήπεδο Κάλχα: Νέος Ρωμά – ΑΣ Αγιοχωρίου
Ρεπό: Ελπίδες Κομοτηνής