Στην Γαλλική αποικία της Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό επιστρέφει ο Μπερτράν Ρομπέρ!

Στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Γαλλική αποικία της Ρεϊνιόν ένα ηφαιστειογενές νησί στον Ινδικό ωκεανό, ανατολικά της Μαδαγασκάρης και νοτιοδυτικά του Μαυρίκιου, θα αγωνίζεται ο Μπερτράν Ρομπέρ!

Ο 35χρονος μεσοεπιθετικός μετά από 1,5 χρόνο στα γήπεδα της ΕΠΣ Θράκης φορώντας την φανέλα του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου και μια δεκαετία σε Ελλάδα και Κύπρο αποχώρησε και θα αγωνιστεί στο μέρος από όπου και είναι η καταγωγή του η Ρεϊνιόν και στην ομάδα της Εξέλσιορ. Εκεί υπάρχει το τοπικό πρωτάθλημα, όπου καποιες από αυτές συμμετέχουν στο Γαλλικό Κύπελλο!

Ο Ρομπέρ ξεκίνησε την καριέρα του από την Μονπελιέ και αγωνίστηκε για 3 χρόνια στην μεγάλη κατηγορία στο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Γαλλίας. Ακολούθησαν οι Γκινγκάμπ, η Λοριάν, η Αζαξιό, ο Πανθρακικός στην μαρτυρική δευτερη χρονιά του στην Α’ Εθνική όπου κατέγραψε 25 συμμετοχές και 4 γκολ, ενώ την αμέσως επόμενη σεζόν (2010-2011), στο πρωτάθλημα της Football League, είχε 28 συμμετοχές και 8 γκολ. Συνέχισε στον ΠΑΟΚ για 2 σεζόν και στην Λεμεσό στην Κύπρο μια τριετία σε Απόλλωνα και ΑΕ Λεμεσού. Ακολούθησε μισή σεζόν ο Πανθρακικός, τα Τρίκαλα, η Καβάλα και ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου.

Συνολικά μετρά 169 συμμετοχές στην πρώτη και τη δεύτερη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος, πάνω από 100 αγώνες στα ελληνικά γήπεδα και 19 στο Europa League.