Μαθητές και εκπαιδευτικοί από Ρουμανία, Πορτογαλία και Τουρκία στην Ξάνθη

Το 7 ο Γυμνάσιο Ξάνθης, στο πλαίσιο του σχεδίου με τίτλο “A school for future ” το οποίο εντάσσεται στη δράση ΚΑ229 του προγράμματος ERASMUS+, έχει την χαρά καιτην τιμή να υποδέχεται στην Ξάνθη, από τις 30 Σεπτεμβρίου ως τις 4 Οκτωβρίου 2019, 17μαθητές και 14 εκπαιδευτικούς από την Τουρκία, την Πορτογαλία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.


Για μια ολόκληρη εβδομάδα, μαθητές και εκπαιδευτικοί από τις παραπάνω χώρες, μαζί με την ομάδα ERASMUS+ του σχολείου μας, θα παρακολουθήσουν πρωτότυπα βιωματικά εργαστήρια και καλλιτεχνικές δράσεις.
Παράλληλα, θα παρουσιάσουν τις δράσεις και τις εργασίες πάνω στις οποίες εργάστηκαν οι ομάδες κατά το προηγούμενο διάστημα. Τέλος,θα παρακολουθήσουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και θα ξεναγηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων, στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, θα επισκεφτούν το σπήλαιο της Αλιστράτης και θα περπατήσουν στα γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης.
Οι μαθητές από την Τουρκία, την Πορτογαλία,τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία θα φιλοξενούνται σε σπίτια μαθητών του σχολείου μας. Με τον τρόπο αυτόν, θα έρθουν σε επαφή, με τον ελληνικό τρόπο ζωής και την ελληνική καθημερινότητα.

Πηγή: https://www.thrakitoday.com