Επέστρεψε θριαμβευτής ο Γκάετς στο Βελιγράδι και ο Στέφανος Λεμονίδης κατέγραψε τη στιγμή

H αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε στο Βελιγράδι για τον αγωνα με τον Ερυθρό Αστέρα για το Τσάμπιονς Λιγκ λίγο πριν από την αποστολή της Εθνικής Σερβίας που κατέκτησε το Ευρωβόλεϊ και έξω από το προεδρικό μέγαρο ο Κομοτηναίος απεσταλμένος του “Φωτός” Στέφανος Λεμονίδης συνάντησε τον πρόεδρο της σερβικής ομοσπονδίας Ζόραν Γκάετς και τον προπονητή Σλόμπονταν Κόβατς.

Αποθεωτική υποδοχή ετοίμασαν στη χρυσή πρωταθλήτρια στο Ευρωβόλεϊ οι Σέρβοι και μετά το αεροδρόμιο τους περίμενε ο πρόεδρος τη Δημοκρατίας. Έξω από το προεδρικό μέγαρο συναντήσαμε τον πρώην προπονητή της Ορεστιάδας, του Ολυμπιακού, του Άρη και της ΑΕΚ Ζόραν Γκάετς, αλλά και τους ομοσπονδιακούς προπονητές Σλόμπονταν Κόβατς, μαζί με τον συνεργάτη του και πρώην παίκτη και προπονητή του Ολυμπιακού Μπόλε Μπόσκαν.

Στη συνέχεια προβλεπόταν επίσκεψη στον υπουργό Εξωτερικών, που θα έδινε σε όλους διπλωματικά διαβατήρια πλην του Ζόραν Γκάετς καθώς ο πρώην προπονητής του ΑΟΟ το πήρε μετά το χρυσό στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ το 2000, όταν καθοδήγησε την Σερβία στο να αναδειχθεί 19 χρόνια πριν χρυσή ολυμπιονίκης.

Το βράδυ αναμενόταν αποθέωση σε κεντρικό σημείο του Βελιγραδίου. Ο Γκάετς ήταν εκείνος που καλωσόρισε τον Λεμονίδη στο προεδρικό, καθώς τον γνωρίζει καλά από τα χρόνια της Ορεστιάδας και του Ολυμπιακού, ενώ ο Κόβατς αποκάλυψε ότι έχει σπίτι στο Παλιούρι Χαλκιδικής και κουμπαριά στη Θεσσαλονίκη (τον άνδρα της Δεληγιάννη και πατέρα της αθλήτριας Δήμητρας Μαναβή).