Ξενύχτησε στην Ντόχα ο έχων και θρακιώτικες ρίζες αρχηγός της ελληνικής αποστολής για να εμψυχώσει την συγκλονιστική στον μαραθώνιο Πριβιλέτζιο

Συγκλονιστική η Γκλόρια Πριβιλέντζιο κατάφερε να τερματίσει στον μαραθώνιο των γυναικών λίγο πριν συμπληρώσει τρεις ώρες αγώνα αλλά πριν σπεύσετε να σχολιασετε την επίδοσή της, να τονίσουμε ότι είναι μεγάλο κατόρθωμα και μόνο που τερμάτισε.

Στον αγώνα που ξεκίνησε ακριβώς τα μεσάνυχτα λόγω της αφόρητης ζέστης και υγρασίας στην πρωτεύουσα του Κατάρ, πάνω από το ένα τρίτο των αθλητριών εγκατέλειψαν ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η Κενυάτισσα νικήτρια σημείωσε χρονο σχεδόν μισή ώρα πιο πάνω από το ατομικό της ρεκόρ.

Οι συνθήκες ήταν ανυποφορες για τις αθλήτριες αλλά και για τους θεατές. Παρόλα αυτά η Γκλόρια Πριβιλέτζιο είχε την δική της ελληνική κερκίδα να την εμψυχωνει στον αγώνα της, στα περάσματα που έκανε κάθε περίπου 3,5 χιλιόμετρα.

Παρόντες όλη την βραδιά περα από τους προπονητές της, τον γιατρό και τον φυσικοθεραπευτή της ελληνικής αποστολής, ο εθνικός προπονητής της Ομοσπονδίας Γιάννης Κουτσιώτας αλλά και ο καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης Σπύρος Κέλλης.

Ο Σπύρος Κέλλης στην επιστημονική κοινότητα της περιοχής μας είναι περισσότερο γνωστός από τις συχνές παρουσίες του τα προηγούμενα χρόνια σε όλα σχεδόν τα διεθνή συνέδρια του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Ωστόσο ο ίδιος μας αποκάλυψε ότι έχει και θρακιώτικες ρίζες.

Η μητέρα του κατάγεται από την Ανατολική Θράκη και μάλιστα έμεινε για μεγάλο διάστημα της ζωής της, ερχόμενη στην Ελλάδα, στην Πόρπη του Νομού Ροδόπης. Ο Σπύρος Κέλλης είναι μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ με μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό, τον οποίο έχει υπηρετήσει με τις ιδιότητες του ακαδημαϊκού, του συγγραφέα, του παράγοντα, του προπονητή και παλιότερα του αθλητή.

Ήταν αρχηγός αποστολής και στο Λονδίνο και συζητώντας μαζί του, διαπιστώνεις ότι είναι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα μπορεί να κατακτήσει μετάλλια βασίζοντας τις ελπίδες του κατά σειρά στην Κατερίνα Στεφανίδη, τον Μίλτο Τεντόγλου, την Νικόλ Κυριακοπούλου, τον Κώστα Φιλιππίδη και τον Εμμανουήλ Καραλή – δηλαδή στα άλματα – και παρά την απουσία της Βούλας Παπαχρήστου που τραυματίστηκε και η οποία επίσης θα ήταν φαβορί για μετάλλιο.

Ωστόσο όπως τονίζει ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, στόχος της Εθνικής Ομάδας δεν είναι τα μετάλλια αλλά οι συμμετοχές σε τελικούς και δηλώνει ότι ο ίδιος ως αρχηγός αποστολής αλλά και ως ΣΕΓΑΣ θα είναι ικανοποιημένος με συμμετοχές τουλάχιστον τεσσάρων αθλητών και αθλητριών μας σε τελικούς. Αν συμβεί αυτό, τονίζει, θα έρθει πιθανότατα και το μετάλλιο ή ενδεχομένως και μετάλλια…