Με θρακιώτικες παρουσίες στην εξέδρα η έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στην Ντόχα

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ξεκίνησε στην Ντόχα του Κατάρ και σε αυτήν την πρώτη μέρα περα από τις πέντε ελληνικές παρουσίες στον αγωνιστικό χώρο του Διεθνούς Σταδίου Καλίφα, είχαμε και θρακιώτικες παρουσίες στην εξέδρα του.

Εκεί βρέθηκαν ανάμεσα σε αρκετούς ακόμα Έλληνες που μένουν μόνιμα στο Κατάρ ο πρώην προπονητής του ΓΑΣ Κομοτηνή Τάκης Φωτεινάκης αλλά και ο άμεσος συνεργάτης του στην ομάδα που προπονεί και πρώην παίκτης της ΑΕ και του ΓΑΣ Κομοτηνή Γιόβαν Μίκιτς.

Ο Γιόβαν Μίκιτς ήρθε στην Κομοτηνή το 2007 και ξεκίνησε στην ΑΕ Κομοτηνής την χρονιά που οι «κιτρινόμαυροι» ανέβηκαν για πρώτη φορά στη Γ’ Εθνική! Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή μαζί με τον Λουκά Γιαουρτόγλου στον ΓΑΣ Κομοτηνή και την σεζόν 2009-10 αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με τον Γ.Σ. Ελευθερούπολης. Ακολούθησαν δύο σεζόν πάλι στον ΓΑΣ Κομοτηνή ενώ όταν πήρε το πτυχίου του στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, συνέχισε για λίγο την καριέρα του στην Χαλκιδική, τον τόπο όπου μεγάλωσε, μέχρι που ήρθε η πρόταση του Τάκη Φωτεινάκη να έρθει στο Κατάρ.

Η περίπτωση του Φωτεινάκη είναι σαφώς πιο γνωστή. Συζυγος της Κομοτηναίας πρώην σέντερ του ΓΑΣ Κομοτηνή Στεφανίας Παυλίδου, από το 2013 που εγκατέλειψε την τεχνική ηγεσία του ΓΑΣ Κομοτηνή ανέλαβε διαφορες επιτελικές θέσεις στα αναπτυξιακά κλιμάκια της Εθνικής Ομάδας του Κατάρ και χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην Ολυμπιακή Επιτροπή της αραβικής χώρας. Το καλοκαίρι αποφάσισε ωστόσο να αποσυρθεί από την θέση του την ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης της χώρας, με την οποία συνεργάστηκε ώστε να αρχίσει να υπάρχει το Κατάρ στον μπασκετικό χάρτη, αλλά παραμένει στην χώρα έχοντας αναλάβει πλέον την τεχνική ηγεσία μιας από τις κορυφαίες ομάδες μπάσκετ στην χώρα.

Το γεγονός της διεξαγωγής στην Ντόχα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου δεν άφησε ασυγκίνητους τους δυο συνεργάτες και πάνω από όλα φίλους και με άλλους Έλληνες που μένουν μόνιμα στην χώρα έσπευσαν στο Στάδιο για να απολαύσουν την ατμόσφαιρα της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης της χρονιάς αλλά και να ενισχύσουν με τις φωνές τους τις προσπάθειες των πέντε Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που αγωνίζονται στην πρεμιέρα. Ήδη μάλιστα ο Μίλτος Τεντόγλου αν και μας κοψοχόλιασε, με την τρίτη του προσπάθεια πήδηξε στα 8,00 μέτρα και εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό του μήκους το Σάββατο, όπου δείχνει ικανός με βάση και τις δικές του δηλώσεις στη μεικτή ζώνη ακόμα και για νέο ατομικό ρεκόρ, που υπό φυσιολογικές συνθήκες ενδεχομένως να του αποφέρει και μετάλλιο, ενώ Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου πέρασαν το όριο των 5,60μ και προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό του άλματος επικοντώ την Κυριακή…