Συνελήφθη για στιλέτο σχισματικός πρώην αρχιμανδρίτης στην Αλεξανδρούπολη!

Ο πρώην κληρικός έχει καθαιρεθεί από την Εκκλησία της Ελλάδας για εμπλοκή σε ροζ σκάνδαλο, ενώ πρόσφατα ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης τον κατήγγειλε για προσπάθεια σχισματικής μητρόπολης

Για ένα πτυσσόμενο στιλέτο που βρέθηκε στο σπίτι του συνελήφθη την Τετάρτη στην Αλεξανδρούπολη 43χρονος πρώην αρχιμανδρίτης με …αμαρτωλό παρελθόν, που έχει καθαιρεθεί από την Εκκλησία της Ελλάδας μετά την καταδίκη του για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών και άλλα αδικήματα. Παράλληλα, αρμόδιες Αρχές διερευνούν καταγγελίες της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην κληρικός εξακολουθεί να τελεί θρησκευτικές λειτουργίες σε παράνομους ναούς, ενώ συγκεντρώνει και υπογραφές από πιστούς του για την δημιουργία σχισματικής παλαιοημερολογίτικης «Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης και Πάσης Θράκης».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, αστυνομικοί της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του το πρωί της Τετάρτης, έπειτα από καταγγελίες που έγιναν στην υπηρεσία για προσηλυτισμό πιστών και για αντιποίηση θρησκευτικής λειτουργίας. Στη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε ένα πτυσσόμενο στιλέτο. Ο πρώην αρχιμανδρίτης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, ενώ οι καταγγελίες θα διερευνηθούν και θα αποφασιστεί στη συνέχεια αν θα ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη και για ποια αδικήματα.

Πρώην αρχιμανδρίτης με «αμαρτωλό» παρελθόν στήνει σχισματική εκκλησία στη Θράκη

Δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται από την αστυνομία ο συγκεκριμένος πρώην κληρικός. Το καλοκαίρι του 2018 είχε συλληφθεί να λειτουργεί παράνομο ναό σε διαμέρισμα της Αλεξανδρούπολης, ενώ βρέθηκαν και δύο πιστόλια. Όπως είπε στους αστυνομικούς, τα είχε προκειμένου να αμυνθεί, σε περίπτωση που έστελναν οι εχθροί του κάποιον για να τον σκοτώσει… Στον ίδιο χώρο είχε βρεθεί μεγάλο χρηματικό ποσό κι ένας μικρός θησαυρός, αποτελούμενος από χρυσές λίρες, κοσμήματα, χρυσαφικά, ασημικά κ.ά. που έπαιρνε ως τάματα από πιστές σ’ αυτόν γυναίκες.

Τα προηγούμενα χρόνια είχε καθίσει στο εδώλιο για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών, έπειτα από κατταγίες ότι τις θώπευε και τις φιλούσε. Το 2013 το Συνοδικό Δικαστήριο του επέβαλλε ποινή αργίας από κάθε ιεροπραξία για διάστημα 7,5 ετών, έκπτωση από το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη και στέρηση πνευματικής πατρότητας. Αργότερα τον καθαίρεσε οριστικά, έπειτα από νέα καταδίκη του, για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, κ.Άνθιμου.

Με πρόσφατη ανακοίνωσή του ο κ.Άνθιμος είχε καταγγείλει τον πρώην αρχιμανδρίτη για σχισματική δράση. Όπως ανέφερε, στέλνει οπαδούς του σε σπίτια και καταστήματα προκειμένου να μαζέψουν υπογραφές για να ιδρύσουν παλαιοημερολογίτικη «Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και πάσης Θράκης».

Μάλιστα, απηύθυνε προειδοποίηση προς τους Χριστιανούς που θα πειστούν και θα υπογράψουν από άγνοια ότι ««αυτομάτως με την υπογραφή τους θα δηλώσουν την απομάκρυνσή τους από την Ενορία τους, από την κανονική και νόμιμη Ιερά Μητρόπολή μας και από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος».

Πηγή: https://www.ethnos.gr