Έκτακτη σύσκεψη Χρυσοχοίδη με Μέτιο και άλλους περιφερειάρχες για το προσφυγικό

Έκτακτη Σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, αλλά και όλους τους υπόλοιπους Περιφερειάρχες που άμεσα και έμμεσα τους αφορά το προσφυγικό, μεταναστευτικό ζήτημα το οποίο βρίσκεται σε έξαρση λόγω της αύξησης των ροών, θα έχει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έστειλε ήδη ενημέρωση στους Περιφερειάρχες, προκειμένου να βρεθούν στο αρμόδιο υπουργείο και αν συζητήσουν το οξυμένο πρόβλημα που υπάρχει τον τελευταίο καιρό, με τους εκατοντάδες προσφύγων και λαθρομεταναστών που έρχονται στα νησιά του Αιγαίου και στον Έβρο. Είναι εξάλλου φανερό, ότι η Τουρκία έχει ανοίξει την… κάνουλα και γεμίζει τη χώρα μας. Ο κ.Χρυσοχοΐδης θα ενημερώσει τους Περιφερειάρχες για τα μέτρα που έχει λάβει και πρόκειται να εφαρμόσει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη. σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις ροές αλλά και να αποσυμφορήσει τα νησιά τα οποία είναι σε κατάσταση συναγερμού.

Όσον αφορά τον Έβρο, ο κ.Χρυσοχοίδης θα παρουσιάσει τις σκέψεις και τις ενέργειες που προγραμματίζονται για να μειωθούν οι ροές, γιατί σίγουρα δεν μπορεί να σταματήσουν εντελώς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόσφατα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε εμφατικά ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να… σφραγίσει τον Έβρο και δεν θα περνάει κανείς στο ελληνικό έδαφος.

Πηγή: https://www.evros-news.gr