Τοποθετήθηκαν 101 αστυνομικοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά κανένας στη Θράκη!

Αναστάτωση έχει προκληθεί στα συνδικαλιστικά όργανα της Αστυνομίας στον Έβρο –αλλά και στη Θράκη κατ’ επέκταση- από ένα «σήμα» που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και σύμφωνα με το οποίο τοποθετούνται 101 αστυνομικοί –διαφόρων βαθμίδων- στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα, οι 100 από αυτούς τοποθετούνται στην Θεσσαλονίκη και ο ένας στην Αθήνα.

Η μηδενική τοποθέτηση στελεχών στη Θράκη και δη στον Έβρο προκάλεσε μία σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων με τους προέδρους των συνδικαλιστών να εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στα Social Media.

Γράφει ο Ηλίας Ακίδης που εκπροσωπεί τους αστυνομικούς υπαλλήλους της Α/Δ Ορεστιάδας: «Ούτε ένας αστυνομικός δεν μετατίθεται στον Έβρο. Θερμά συγχαρητήρια στην πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου μας που έλυσε όλα τα προβλήματα του Νομού μας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα με το μεταναστευτικό, ούτε με την εγκληματικότητα στον Έβρο. Δεν χρειαζόμαστε καμία ενίσχυση. Τέλος στην κοροϊδία. Δεν είμαστε δεδομένοι κανενός».

Γράφει ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς που εκπροσωπεί τους συνοριοφύλακες: «Αττική σημειώσατε 1. Θεσσαλονίκη σημειώσατε 100. Υπόλοιποι νομοί: Κουλούρια. Ας ελπίσουμε σε προσλήψεις Συνοριακών Φυλάκων στον Νόμο Έβρου στο επόμενο κοντινό χρονικό διάστημα καθώς οι ροές συνεχώς αυξάνονται»

Γράφει ο Χρήστος Τουφάκης που εκπροσωπεί τους αστυνομικούς της Α/Δ Αλεξανδρούπολης: «Μεταναστευτικό στα κόκκινα έκτακτη ενίσχυση στον Έβρο μηδέν. Τέλεια….!! Μεγάλη απογοήτευση…!! Τελικά τα όμορφα λόγια και παχιά εύκολα καίγονται».

Αυστηρή κριτική από τη βουλευτή Νατάσα Γκαρά 
Με δεδομένη της συνεχώς αυξανόμενη τάση στις μεταναστευτικές ροές μέσω Έβρου, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού επικρίνει με ανακοίνωσή της τη μηδενική τοποθέτηση αστυνομικών στον Έβρο. 

«Ο Νομός μας, κάθε χρόνο λάμβανε και τοποθετούνταν συνολικά και στις 2 Αστυνομικές Διευθύνσεις, με την διαδικασία των μεταθέσεων, διψήφιος αριθμός αστυνομικών διαφόρων βαθμίδων», αναφέρει η κα Γκαρά, ενώ προτρέπει υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τη νέα κυβέρνηση στο σύνολό της, και τον ίδιο τον κο  Μητσοτάκη προσωπικά, «να κατανοήσουν ότι αυτήν την στιγμή στον Νομό του Έβρου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες και η περιοχή μας χρειάζεται στήριξη και ενίσχυση τόσο σε προσωπικό στις αστυνομικές υπηρεσίες όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού». 

Σημειώνεται δε ότι στα μέσα Αυγούστου είχε επισκεφτεί τη Θράκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και είχε σημειώσει το πάγιο αίτημα των αστυνομικών για ενίσχυση των υπηρεσιών με προσωπικό και εξοπλισμό. 

Πηγή: https://www.xronos.gr