Νέα αναβολή στη δίκη για τα τηλεοπτικά του Κυπέλλου Ελλάδος με κατηγορούμενο (και) τον Γιώργο Γκιρτζίκη

Για τις 29 Οκτωβρίου 2019 διέκοψε Ε’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας την δίκη για την υπόθεση της πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος της περιόδου 2004-2006.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση για το αδίκημα της απιστίας από κοινού (προκαλώντας ζημία στην περιουσία της ομοσπονδίας), είναι οι πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης και Γιώργος Γκιρτζίκης. Ο Ξανθιώτης παράγοντας ήταν τότε ταμίας της Ομοσπονδίας.

Κατηγορούνται ακόμα και τα πρώην μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας Γιάννης Οικονομίδης, Γιώργος Σιντόρης, Βασίλης Χατζηαποστόλου και Σωκράτης Παπαδόπουλος. Κατηγορούνται επίσης οι Πασχάλης Παπαδόπουλος και Γιώργος Κόγιας.

Οπως αναφέρει ο Αρης Ασβεστάς στο sport-fm, η ακροαματική διαδικασία επρόκειτο να ξεκινήσει την Δευτέρα (23/9), ενώ είχαν προηγηθεί ήδη μια διακοπή τον Δεκέμβριο του 2018 και μια αναβολή τον Φλεβάρη του 2019.

Ωστόσο, το δικαστήριο διέκοψε εκ νέου για τις 29/10, καθώς οι δικηγόροι δύο εκ των οκτώ κατηγορούμενων επικαλέστηκαν κώλυμα λόγω της παρουσίας τους σε άλλη δίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους Γκαγκάτση, Σιντόρη και Οικονομίδη εκπροσώπησε ο Αλέξης Κούγιας, που ζήτησε να ξεκινήσει κανονικά η δίκη, ωστόσο το αίτημά του απορρίφθηκε.