Run Greece: Οι νικητές, οι επώνυμες παρουσίες και τα πλήρη αποτελέσματα στη μεγάλη γιορτή της Αλεξανδρούπολης

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός για την περιοχή του Έβρου, το Run Greece, διεξήθη την Κυριακή στην πόλη της Αλεξανδρούπολης με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών όλων των ηλικιών.

Αθλητές, αθλήτριες, απλοί πολίτες και μικρά παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα γεγονός με κοινωνικό και αθλητικό περιεχόμενο είτε ως δρομείς, είτε ως εθελοντές, είτε ως απλοί αθλητές που μετέτρεψαν το δρόμο σε στάδιο. Το σημείο αναφοράς του αγώνα ήταν το Νομαρχείο, στο οποίο δόθηκε η εκκίνηση, αλλά και έγινε και ο τερματισμός όλων των αποστάσεων.

Στα 10χλμ νικητής ήταν ο Νίκος Λαφτσίδης με 35.01, ενώ δεύτερος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Κώστας Σιωπίδης με 36.40. Ο Χαράλαμπος Δελής ήταν τρίτος στην απόσταση με 37.13. Στις γυναίκες η πρωταθλήτρια του μαραθωνίου Σόνια Τσεκίνη επικράτησε του αγώνα με 37.56 και ακολούθησε η Αναστασία Γαβρίλογλου με 40.19 και η Ζωή Μπέτα με 41.16.

Στα 5χλμ των ανδρών ο Χαράλαμπος Βούλκος ήταν πρώτος με 16.11 και ακολούθησαν οι Σαλί Τσιτάκ (17.23) και Δημήτρης Τζιαμπαζίδης (18.04). Η πρωταθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων Φωτεινή Μυστακίδου ήταν πρώτη στα 5χλμ των γυναικών με 18.25 με την Κατερίνα Δελή να είναι δεύτερη με 18.52 και την Ευαγγελία Γιαλαματζή τρίτη με 21.06.

Τον αγώνα της Αλεξανδρούπολης παρακολούθησε από κοντά ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος που έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ιδίως στην υπεύθυνη του αγώνα Άννα Χωρινού, τον αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς, τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Θεόδωρο Βουρδόλη και όλους όσοι συνέβαλαν στην φετινή διοργάνωση που είναι αλήθεια ότι πέρασε από χίλια κύματα, ειδικά μετά την απόσυρση του κεντρικού χορηγού.

Παρόντες επίσης ήταν ο δευτεραθλητής Ευρώπης του ύψους στον κλειστό στίβο Κώστας Μπανιώτης, αλλά και η μεγάλη δόξα του ακοντισμού και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ Κώστας Γκατσιούδης. Φυσικά τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης που μόλις πριν λίγες ημέρες επέστρεψε με τρία χρυσά μετάλλια από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ του Λονδίνου.

Η διοργάνωση της Αλεξανδρούπολης είναι η πρώτη της φθινοπωρινής περιόδους και ο πέμπτος της χρονιάς (φωτο Thea Magazine). Επόμενη στάση του θεσμού είναι η Πάτρα στις 6/10 και το φινάλε θα παιχτεί στις 13 του ίδιου μήνα στη Ρόδο. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης και συνδιοργανωτές ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης. Ο αγώνας έγινε με τη συνεργασία των τοπικών φορέων και των χορηγών του αγώνα.