Η αμηχανία του Μανώλη Μπέρτου στον πανηγυρισμό του γκολ απέναντι στην Ξάνθη

Ο Μανώλης Μπέρτος είναι βέρος Ξανθιώτης, γιος παλιάς δόξας του ΑΟΞ αλλά και μεγαλωμένος μέσα στην οικογένεια της Ξάνθης.

Αποχώρησε από την ομάδα σχεδόν πριν τέσσερα χρόνια, καθώς μετατράπηκε σε «ξένο σώμα» μετά την απόφασή του να μην δεχθεί ανανέωση του συμβολαίου του αμέσως μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Ολυμπιακό.

Πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό μαζί με τον Δημήτρη Γούτα, δόθηκε δανεικός στον Αστέρα Τρίπολης, τελικά έμεινε ελεύθερος από τους Πειραιώτες και φέτος αγωνίζεται για δεύτερη σεζόν με τα χρώματα της Λάρισας του Αλέξη Κούγια.

Λέγεται ότι αποτελεί μια από τις συμπάθειες του ισχυρού άνδρα της ΑΕΛ και ας μην τον κατονομάζει. Απέναντι στην Ξάνθη έβαλε το κερασάκι στην τούρτα γράφοντας το 3-0, αλλά η δουλειά του στο γήπεδο δεν είναι να βάζει γκολ αλλά να τα αποτρέπει.

Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ που πετυχαίνει στην καριέρα του στην ΑΕΛ και μόλις το τέταρτο στο σύνολο της καριέρας του, αφού έχει μόλις ένα ακόμα με τον Αστέρα και ένα με την Ξάνθη.

Σχεδόν δέκα χρόνια πριν ήταν εκείνος που είχε υποπέσει στο πέναλτι με το οποίο η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ σε βάρος της Ξάνθης, στον προηγούμενο αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες που είχε λήξει με 3-0.

Οταν ο Μπέρτος είδε την μπάλα να πηγαίνει στα δίχτυα της Ξάνθης, η πρώτη αυθόρμητη κίνηση ήταν να πανηγυρίσει το τέρμα. Η δεύτερη όμως, λίγες στιγμές μετά, ήταν να μην το κάνει τόσο έξαλλα όσο θα περίμενε κανείς από έναν παίκτη που δεν σκοράρει συχνά, αφού δεν είναι αυτή η δουλειά του στο γήπεδο.

Τα είπε άλλωστε και ο ίδιος στην κάμερα της Nova αμέσως μετά: «Δεν σκοράρω συχνά αλλά δεν ήξερα πως να πανηγυρίσω ένα γκολ σε βάρος της Ξάνθης. Και χάρηκα και στεναχωρήθηκα μαζί, γιατί είναι μια ομάδα που την έχω στην καρδιά μου, έχω φορέσει τη φανέλα της, έχω μεγαλώσει και εγώ μαζί της», είπε ο Μανώλης Μπέρτος.

Στο ερώτημα που αφιερώνει αυτό το τέρμα, απάντησε ότι το αφιερώνει στους συμπαίκτες του στην ομάδα της Λάρισας γιατί η νίκη την οποία πέτυχαν ήταν πολύ σημαντική βαθμολογική ανάσα για αυτούς και θα επαναφέρει την ηρεμία που χρειάζεται στα αποδυτήρια.