LIVE από το AEL FC Arena της Λάρισας για την Super League: ΑΕΛ- ΑΟ Ξάνθη 3-0 (τελικό αποτέλεσμα)

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την εξέλιξη στον μεγάλο αγώνα ΑΕΛ – ΑΟΞ για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Καλησπέρα! Από αυτήν την ανάρτηση θα έχετε ενημέρωση για την εξέλιξη στο παιχνίδι ΑΕΛ – ΑΟΞ με την οποία ανοίγει η αυλαία των κυριακάτικων αγώνων της 4ης αγωνιστικής της Super League.

Ωρα 14:05 Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει σε 55 λεπτά και είναι η αρχη της ημέρας που περιλαμβάνει και δυο παραδοσιακά ντέρμπι: αυτό της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Αρη στις 18:30 και εκείνο των αιωνίων του λεκανοπεδίου της Αττικής ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στις 20:30 το βράδυ.

Ωρα 14:09 Η αναμέτρηση ΑΕΛ-ΑΟΞ διεξάγεται ακριβώς 30 χρόνια και πέντε ημέρες μετά το πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι σε επίπεδο Α’ Εθνικής, που ήταν και το πρώτο ματς στην ιστορία του ΑΟΞ στα μεγάλα σαλόνια.

Ωρα 14:12 Εκείνο το ματς δεν είχε ξεκινήσει καλά, αφού η Ξάνθη βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 1ο λεπτό και τελικά έχασε, αλλά σε εκείνο το παιχνίδι επετεύχθη το πρώτο της γκολ σε επίπεδο Α’ Εθνικής από τον Μαρινάκη. Θυμηθείτε το σχετικό αφιέρωμα του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 14:15 Από τότε οι δυο ομάδες έδωσαν μεταξύ τους άλλα 16 επίσημα παιχνίδια πρωταθλήματος στη Λάρισα. Η παράδοση είναι πάντως άκρως αρνητική για την Ξάνθη, αφού σε αυτά τα ματς έχουμε 11 νίκες γηπεδούχων, δύο νίκες φιλοξενούμενων και τρεις ισοπαλίες. Η τελευταία στο προηγούμενο μεταξύ τους επίσημο ματς, τον περασμένο Μάρτιο.

Ωρα 14:18  Συνολικά οι δυο ομάδες έχουν συναντηθεί ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης σε επίσημα ματς 50 φορές, με τους Θρακιώτες να μετρούν 17 νίκες, τους Θεσσαλούς 19 και 14 παιχνίδια τους να έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα. 

Ωρα 14:21 Όσον αφορά τώρα τα παιχνίδια που εχουν διεξαχθεί μέσα στην Λάρισα η προϊστορία είναι υπέρ των γηπεδούχων καθώς μετράνε 17 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες σε σύνολο 26 αγώνων. Αναλυτικά όλα τα ματς για Super League, Β’ Εθνική και Κύπελλο Ελλάδος με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 14:25  Στο τελευταίο επίσημο ματς μεταξύ των δυο ομάδων η Ξάνθη πήρε ισοπαλία 1-1 στη Λάρισα, σταματώντας μια παράδοση οκτώ διαδοχικών αγώνων ανάμεσα στις δύο ομάδες, που νικούσε πάντα ο γηπεδούχος. Μάλιστα η Ξάνθη σκόραρε για πρώτη φορά στο ΑΕΛ Arena με τον Ντίνις Αλμέιδα, αφού μετρούσε στη Λάρισα έξι ήττες για Κύπελλο και πρωτάθλημα, χωρίς μάλιστα να σκοράρει.

Ωρα 14:30 Η Ξάνθη μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια φέτος, όλα με σκορ 2-1 απέναντι σε ΑΕΚ εκτός, Παναιτωλικό εκτός και Αστέρα Τρίπολης εντός. Φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Ωρα 14:34  Συνολικά 24 παίκτες έχουν φορέσει τη φανέλα και των δυο ομάδων με τον Ξανθιώτη Μανώλη Μπέρτο να είναι ο τελευταίος και ο μόνος εν ενεργεία παίκτης σε αυτήν την λίστα. Θυμηθείτε τους υπόλοιπους 23 τεστάροντας και εσείς τις γνώσεις σας με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 14:38 Η ΑΕΛ φέτος έχει μόνο έναν βαθμό από την πρεμιέρα, αλλά είχε και πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Μπορεί κατά καιρούς να έχει δείξει αδυναμίες στην έδρα της, ωστόσο έχει χτίσει καλή παράδοση με ομάδες της περιφέρειας.

Ωρα 14:42 Η Λάρισα έχει να χάσει στο ΑΕΛ Arena σχεδόν δυόμισι χρόνια!Τελευταία ομάδα που νίκησε στο γήπεδο αυτό ήταν ο Αστέρας Τρίπολης στις 5 Απριλίου 2017 με 4-1. Μάλιστα, είναι και η μοναδική ήττα της ΑΕΛ στην έδρα της από άλλη ομάδα της περιφέρειας, από το καλοκαίρι του 2016, που γύρισε στην κατηγορία.

Ωρα 14:45 Πάμε σε συνθέσεις. Ο Κίκο Ραμίρεθ για την Ξάνθη ξεκινά με τους Σάο Μπέντο, Στάρζεον, Λισγάρας, Κοβάσεβιτς, Τζουρίτσκοβιτς, Τέρκι, Σόσα, Μπαριέντος, Καρασαλίδης, Τεσέιρα, Ντιρεστάμ.

Ωρα 14:48 Για την ΑΕΛ ξεκινούν οι Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς, Μόρας, Καρανίκας, Κάτσε, Σεσέροβιτς, Μπράλιτς, Νούνιτς, Στάνκοβιτς

Ωρα 14:52 Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Κουτσιαύτης από την Αρτα με βοηθούς τους Πετρόπουλο (Αρκαδίας) και Καλαμπόκη (Αιτωλακαρνανίας).

Ωρα 14:54 Τέταρτος διαιτητής έχει οριστεί ο Πολυχρόνης (Πιερίας), διαιτητής VAR ο Τζοβάρας (Φθιώτιδας) και βοηθός του ο Δημητριάδης (Μακεδονίας).

Ωρα 14:56 Στην αναμέτρηση αυτη θα ειναι παρατηρητής διαιτησίας ο Γιάννης Τοπούζης, παλιός διαιτητής της ΕΠΣ Θράκης που πλέον ανήκει όμως στον Σύνδεσμο Καρδίτσας.

Ωρα 14:59 Εισοδος των δυο ομάδων και πάμε σε δράση

1′ Σέντρα στο παιχνίδι και οι παίκτες αφήνουν τη μπάλα για να παραμείνουν αδρανείς για 60 δευτερόλεπτα ως διαμαρτυρία για την ασφάλιση των συναδέλφων τους που αγωνίζονται στις χαμηλότερες κατηγορίες.

4′ Ο Λισγάρας κόβει ένα γύρισμα του Ουάρντα μέσα στην περιοχή  και τώρα έχουμε πρώτο κόρνερ στο ματς για την ΑΕΛ

10′ Δεκάλεπτο με σχετική πρωτοβουλία κινήσεων για την ΑΕΛ αλλά χωρίς σημαντική φάση

13′ Από κόρνερ που κέρδισε ο Ουάρντα, ο Μιλοσάβλιεβιτς προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά, ο Μιχαήλ δεν πρόλαβε τη δεύτερη και η μπάλα έφυγε άουτ

19′ Κίτρινη κάρτα στον Μιχαήλ, η πρώτη στο παιχνίδι

21′ Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για ΑΕΛ. Ο Κοβάσεβιτς πάτησε τη μπάλα άθελά του και πήγε να επιτρέψει στον Ουάρντα να σκοράρει αλλά έπιασε ένα κάκιστο σουτ και χάθηκε η ευκαιρία

27′ Επικίνδυνη σύγκρουση του Ουάρντα με τον Ντίρεσταμ. Και οι δυο χτύπησαν αλλά και οι δύο συνεχίζουν

31′ Κίτρινη ο Λισγάρας, πρώτη για παίκτη της Ξάνθης επειδή απώθησε τον Ουάρντα

33′ Κιτρινη και στον Εντουάρντο και νέα στημένη μπάλα για ΑΕΛ που κλείνει την Ξάνθη στην εστία της

35′ Γκολ η Λάρισα. Με αυτογκολ. Από την εκτέλεση του κόρνερ από τον Κάτσε στο πρώτο δοκάρι, η κεφαλιά του Τέρκι προς τα πίσω καταλήγει στα δίχτυα για το αυτογκόλ και το 1-0 για τους «βυσσινί». ΑΕΛ – ΑΟΞ 1-0

37′ Αλλαγή για τον ΑΟΞ. Ο Ρενέλα αντικαθιστά τον Εντουάρντο.

45+2′ Κίτρινη κάρτα στον Μπαριέντος.

45+3′ Ληξη πρωτου μέρους. Κακιστη η Ξανθη. Αποτέλεσμα ημιχρόνου ΑΕΛ-ΑΟΞ 1-0

46′ Εναρξη β’ μερους.

53′ Γκολ η Λάρισα. Σε σεντρα του Νουνιτς και ο Μιλοσάβλιεβιτς με ωραίο τελείωμα σκοραρει. ΑΕΛ- ΑΟΞ 2-0

60′ Κοκκινη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Λισγάρα. Με δέκα παίκτες στο τελευταίο μισάωρο η Ξάνθη που ελπίζει πλέον σε ένα θαύμα.

61′ Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Μαλεζάς μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο στη θλεση του Τζουρίτσκοβιτς

62′ Πρωτη αλλαγή για την ΑΕΛ. Ο Ξανθιώτης Μπέρτος στη θέση του Καρανίκα. 

70′Ακίνδυνη η Ξάνθη

75′ Νεα αλλαγή για την ΑΕΛ. Ο Φατιόν στη θέση του Μιλοσάβλιεβιτς. 

79′ Σουτ του Ουάρντα δεν απειλεί τον Μπέντο. 

81′ Κίτρινη κάρτα στον Μόρα.

83′ Γκολ η Λαρισα. Σκορερ ο Μπέρος που ειχε προωθηθεί από πλάγια με προβολή μετα από λαθος εξοδο του Μπέντο. ΑΕΛ- ΑΟΞ 3-0 

85′ Αλλαγή για την ΑΕΛ, ο Χαλκιαδάκης στην θέση του Κατσε.

90′ Τρια λεπτα των καθυστερήσεων

90+3′ Λήξη αγώνα. Πρωτη ήττα για την κακιστη Ξάνθη, π΄ρωτη νικη για τους Θεσσαλούς. Τελικό αποτέλεσμα Λάρισα – Ξανθη 3-0