Γ’ Εθνική: Με το βάρος της φανέλας ο Πανσερραϊκός έφυγε νικητής από την έδρα του Ηρακλή Ζυγού

Ο πρωτάρης Ηρακλής Ζυγού υπέκυψε στην ανωτερότητα του μεγάλου ονόματος και της βαριάς φανέλας του Πανσερραϊκού, στην πρεμιέρα του στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Σε ένα γεμάτο γήπεδο Γενισέας για αυτό το ιστορικό παιχνίδι, είδε τους Σερραίους με έξυπνο και άκρως επαγγελματικό τρόπο να καθαρίζουν από νωρίς το ματς, αλλά στο τέλος διεκδίκησε κάτι περισσότερο και πέτυχε το πρώτο του γκολ στην κατηγορία με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του Δημητριάδη στο 80ο λεπτό, κάνοντας ντέρμπι το τελευταίο δεκάλεπτο.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν δυναμικά τον αγώνα, με τον Πανσερραϊκό να προσπαθεί να επιβάλει το παιχνίδι του και να καταφέρνει μόλος στο δεκάλεπτο να προηγηθεί με κεφαλιά του Ομποσου έπειτα από ασίστ του Στέφανου Πέτρου. Ο Ηρακλής δεν αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο και παρά το εις βάρος του τέρμα απο νωρίς, βγήκε μπροστά και διεκδίκησε την ισοφάριση, που δεν κατάφερε όμως να πετύχει, αφού ο Πανσερραϊκός ήταν καλά οργανωμένος σε όλες τις γραμμές και δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα. Αντίθετα, εκμεταλλευόμενος μια αντεπίθεση λίγο έλειψε να κάνει το 0-2, στο 43, οταν ο Παπαβασιλείου επιχείρησε το δυνατό σουτ απο μακριά, αλλά απομάκρυνε με υπερένταση ο Ευκαρπίδης. Ετσι οι δυο ομάδες, πήγαν με το 0-1, στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Πανσερραϊκός ξεκίνησε με πρόθεση να καθαρίσει από νωρίς το ματς, κάνοντας κυρίως παιχνίδι από τα άκρα. Στο 52′ ο Γκούρτσας έκανε την προβολή, μετά απο σέντρα ακριβείας του Ζέρη αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα ωστόσο ο Μηνάς Πτηνόπουλος που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι, δεν αστόχησε με το κεφάλι απέναντι απο τον Ευκαρπίδη, εκμεταλλευόμενος την ωραία σέντρα του Αναστασόπουλου. Από εκεί και πέρα το ενδιαφέρον του παιχνιδιού ατόνησε, ο Πανσερραϊκός έκανε διαχείριση του σκορ δίνοντας χώρο στον Ηρακλή που ευτύχησε να πετύχει το πρώτο του γκολ στην Γ’ Εθνική με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Δημητριάδη από δεξιά. Ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν άλλαξε το αποτέλεσμα.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους παίκτες του Νίκου Νεντίδη να πανηγυρίζουν το πρώτο τους τρίποντο στο πρωτάθλημα μαζί με τους 50 οπαδούς τους που ταξίδεψαν στην Ξάνθη από τις Σέρρες, αλλά και τους πρωταθλητές της ΕΠΣ Ξάνθης να αφήνουν πολλές υποσχέσεις για την συνέχεια πρώτα από όλα στους εαυτούς τους αλλά και στους 500 φιλάθλους που πήγαν στο γήπεδο εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία ότι ο ΑΟΞ έπαιζε στην Λάρισα, ο Ορφέας στην Θάσο και ο Αρης Αβάτου στη Χρυσούπολη με την Πέρνη. Διαιτητής της αναμέτρησης ο Τσιάρας από την Καβάλα με βοηθούς τον συμπατριώτη του Καμπερίδη και τον Καραγιάννη της ΕΠΣ Θράκης.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ (Δημητριάδης): Ευκαρπίδης, Τενεκές, Τιφτίκης (75′ Ανδρέου), Κριεζής, Κιομουρτζής, Χασιώτης, Δημητριάδης, Ξουπλίδης (70′ Πανταζίδης), Πιλτικάκης, Δογανίδης (66′ Καλογιάννης), Κωφίδης (55′ Στεπανιάν).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Νεντίδης): Γιαννακίδης, Ζέρης, Αποστολόπουλος, Καστριτσέας, Κασμερίδης, Ζιώγας (65′ Τριανταφύλλου), Πέτρου (57′ Πτηνόπουλος), Ψάλτης, Παπαβασιλείου, Γκούρτσας, Ομπόσου (90′ Βάρδας).