Στον «αέρα» το νέο κλειστό της Αλεξανδρούπολης εάν βρεθεί εκτός Volley League ο Εθνικός

Ένα όνειρο ετών που ήταν για τον αθλητικό κόσμο στην Αλεξανδρούπολη το νέο κλειστό γυμναστήριο κινδυνεύει πλέον και με την βούλα να μείνει στα… χαρτιά, για ακόμα μια φορά, παρόλο που τους προηγούμενους μήνες δόθηκε η εντύπωση ότι ήταν ζήτημα χρόνου η κατασκευή του.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη έφυγε αφήνοντας αυτό το κορυφαίο έργο σε εκκρεμότητα, παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες, καθώς με τις συνεχείς καθυστερήσεις και τα πήγαινε έλα στις μελέτες, πέρα από υποσχέσεις δεν υπήρξαν δυστυχώς τελικές υπογραφές και κυρίως δεν υπήρξε ποτέ έναρξη εργασιών.

Η νέα δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη φυσικά και δεν θα πει όχι στο σημαντικό αυτό έργο, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να έχει και ένα νόημα ύπαρξης. Αυτό το νόημα ωστόσο κινδυνεύει να εξαφανιστεί μαζί με τον διαφαινόμενο αφανισμό του τμήματος βόλεϊ του Εθνικού στην περίπτωση που δεν εξασφαλίσει αδειοδότηση στην Volley League.

Η αναγκαιότητα για ένα νέο κλειστό ή για την ακρίβεια για νέα κλειστά υπάρχει, για να μπορεί να αθλείται η νεολαία της πόλης και να κάνουν προπονήσεις σε ασφαλείς και σύγχρονες εγκαταστάσεις όλα τα τμήματα όλων των ομάδων και όλων των αθλημάτων, που τώρα συνωστίζονται στο υπέργηρο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος».

Ωστόσο αυτό μπορεί να συμβεί και με το περιβόητο «μπαλόνι», η τύχη του οποίου αξίζει να σημειωθεί ότι επίσης αγνοείται, ενώ σύμφωνα με τις υποσχέσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι ώστε με την έναρξη της σεζόν να έχει τεθεί στην διάθεση των ομάδων.

Για το μεγάλο κλειστό όμως, αυτό που θα γινόταν με τα περίπου 9 εκατομμύρια από τα οποία τα μισά είναι λεφτά που εξασφάλισε ο αείμνηστος πρώην περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης και τα άλλα ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης από το ταμείο επενδύσεων, οι σχετικές μελέτες βασίζονταν στην αναγκαιότητα να υπάρχει μια δυνατή έδρα με αρκετές θέσεις για την μεγάλη ομάδα της περιοχής που δεν ήταν άλλο από το τμήμα βόλεϊ του Εθνικού.

Ελλείψει του Εθνικού στην Α1 και με τις προοπτικές να μην είναι ευνοϊκές για άμεση επιστροφή του εκεί, εκλείπει και η οποιαδήποτε αναγκαιότητα να φτιαχτεί ένα τόσο μεγάλο γήπεδο με τόσες πολλές θέσεις, που θα κινδυνεύσει να καταντήσει για παράδειγμα σαν το Φίλιππος Αμοιρίδης της Ξάνθης που είναι μεν κόσμημα, αλλά έχει υψηλό κόστος συντήρησης και φιλοξενεί στην καλύτερη ματς της Γ’ Εθνικής Μπάσκετ για χάρη του Λεύκιππου, αλλά μεταξύ συγγενών και φίλων.

Κακά τα ψέματα! Κανένα νέο κλειστό Αλεξανδρούπολης δεν πρόκειται να γεμίσει για να δει ο κόσμος το μεγάλο εβρίτικο τοπικό ντέρμπι Εθνικού – ΑΟ Ορεστιάδας στο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΘΡ. Και για την ακρίβεια, κανένας δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή του για να προχωρήσει ένα τέτοιο έργο, που στην έκταση που προβλέπουν οι μελέτες που εκπονήθηκαν ή πήγαν να εκπονηθούν, είναι αχρείαστο.

Μαζί με τον Εθνικό, το πιο πιθανό είναι να εκλείψουν και οι όποιες ελπίδες υπήρχαν για την δημιουργία ενός νέου αξιοπρεπούς κλειστού γυμναστηρίου στην Αλεξανδρούπολη με προδιαγραφές για να φιλοξενήσει μέχρι και διεθνείς διοργανώσεις. Βέβαια, τυπικά ο Εθνικός ακόμα δεν έχει τελειώσει από τη Volley League, ωστόσο αυτό το business plan που ανέλαβε ουσιαστικά να ετοιμάσει και να παρουσιάσει στους φορείς του Έβρου ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος σε μεγάλο βαθμό εκτός από την τύχη του Εθνικού, θα κρίνει και την τύχη του πολυδιαφημισμένου νέου κλειστού…