Ο Βαγγέλης Αραμπατζής στο ThrakiSportS για την μεταγραφή του από τον ΠΑΟΚ στην ΑΕΚ, την Εθνική Ομάδα και το χάντμπολ του Έβρου

Συνέντευξη στον Κώστα Καραγιάννη

Στην φθινοπωρινή Θεσσαλονίκη επέστρεψε ο Εβρίτης διεθνής Βαγγέλης Αραμπατζής καθώς το απόγευμα του Σαββάτου αντιμετωπίζει με τη νέα του ομάδα, την ΑΕΚ, την παλιά του ομάδα, τον ΠΑΟΚ.

Με αυτήν την αφορμή το ThrakiSportS τον αναζήτησε και συνομίλησε μαζί του για το νέο πρωτάθλημα, τη μεταγραφή του από τον έναν δικέφαλο στον άλλον και τα συναισθήματά του για αυτήν την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Παράλληλα, με την ευκαιρία τον ρώτησε για την Εθνική Ομάδα ενώ ζήτησε το σχόλιό του και για το χάντμπολ της Αλεξανδρούπολης, από όπου κατάγεται, το οποίο αναδεικνύει πολύ καλούς παίκτες αλλά δεν έχει προβολή, ούτε ομάδες στις υψηλές κατηγορίες.

Θ.S: Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα με αντίπαλο την παλιά σου ομάδα, με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ εξορισμού να αποτελούν φαβορί για τον τίτλο. Πως αντιμετωπίζεις το γεγονός ότι στο ξεκίνημα κιόλας του πρωταθλήματος θα βρεθείς αντιμέτωπος με παλιούς συμπαίκτες;

Β.Α: Είναι ένα πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ. Ξεκινάμε με ένα πολύ δυνατό ντέρμπι φέτος, όμως ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε φέτος για να πάρουμε τη νίκη. Σίγουρα, είναι ιδιαίτερο για εμένα, γιατί επιστρέφω στην πόλη όπου μεγάλωσα τα τελευταία χρόνια και θα αντιμετωπίσω πρώτη φορά τον ΠΑΟΚ και τους παλιούς μου συμπαίκτες σαν αντίπαλος, αλλά σε αυτά τα 60 λεπτά θα είμαστε αντίπαλοι, οπότε πρέπει να βγάλω από το μυαλό μου τα χρόνια που αγωνιζόμασταν μαζί.

Θ.S: Αλήθεια, ήταν δύσκολη η απόφαση της καθόδου από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα;

Β.Α: Ήταν δύσκολη, σαφώς, διότι στον ΠΑΟΚ ήμουν αρκετά χρόνια και ουσιαστικά ανδρώθηκα σε αυτην την ομαδα. Όταν όμως έγινε η επαφή με την ΑΕΚ και είδα το πρότζεκτ που υπάρχει με έπεισαν να κατέβω στην Αθήνα και στην ΑΕΚ.

Θ.S: Υπήρχαν δυσκολίες στην προσαρμογή στην Αθήνα και στην ΑΕΚ;

Β.Α: Δυσκολίες δεν υπήρξαν καθόλου και σε αυτό βοήθησαν πάρα πολύ οι νέοι μου συμπαίκτες που σε καμία περίπτωση δεν με έκαναν να νιώσω ξεχωριστό κομμάτι της ομάδας. Για την ακρίβεια αισθάνομαι ως μέλος μιας νέας δεμένης οικογένειας.

Θ.S: Με ποιους στόχους ξεκινά η χρονιά για αυτήν την νέα οικογένεια, την ΑΕΚ και προσωπικά για τον Βαγγέλη Αραμπατζή;

Β.Α: Οι στόχοι της ομάδας δεν είναι άλλοι από το να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο ώστε να κυριαρχήσουμε και πάλι στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και να καταφέρουμε να φτάσουμε πολύ μακριά στην Ευρώπη. Όσο για τους προσωπικούς μου στόχους είναι να βελτιωθω όσο πιο πολύ μπορώ και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Και πάνω από όλα βέβαια, να έχουμε υγεία, όλοι να είμαστε μακριά από τραυματισμούς.

Θ.S: Στη διάρκεια της προετοιμασίας παίξατε φιλικό ακόμα και με την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;

Β.Α: Το να παίζουμε απέναντι σε μια τέτοια ομάδα μόνο θετικά μπορεί να προσφέρει σε εμάς και πολύ σημαντικές εμπειρίες και παραστάσεις από το πιο ψηλό επίπεδο. Ήταν μία πανέμορφη και μεγάλη εμπειρία που μας έδωσε πολλά. Είναι και μια ευκαιρία να διδαχθούμε όμως συνολικά σαν χάντμπολ όσοι ασχολούμαστε με το άθλημα γιατί δεν πιστεύω ότι σε υποδομές και πληθυσμό και δυνατότητες διαθέτουν τα Σκόπια πολλά περισσότερα από την Ελλάδα, ώστε οι γείτονες να πρωταγωνιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και εμείς στην Ελλάδα όχι.

Θ.S: Η ανάπτυξη του αθλήματος βέβαια οφείλει να ξεκινά από την Εθνική Ομάδα που αποτελεί φαντάζομαι έναν άλλον προσωπικό στόχο. Είσαι σταθερά μέλος της τα τελευταία χρόνια. Πλέον ποιες οι προοπτικές για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα;

Β.Α: Για την Εθνική Ομάδα νομίζω την χρονιά που μας πέρασε είχαμε τεράστια ευκαιρία να καταφέρουμε κάτι πολύ σημαντικό. Να πάμε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, αλλά αυτό μας έκανε πιο δυνατούς και μας έδωσε επιπλέον κίνητρο για τη συνέχεια και την επόμενη πρόκληση που είναι τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Πιστεύω ότι αν παρουσιάσουμε ίδιο πρόσωπο με την περσινή χρονιά θα είμαστε εμείς οι χαρούμενοι στο τέλος.

Θ.S: Πριν κλείσουμε αυτήν στην σύντομη συνομιλία, ένα σχόλιο για το χάντμπολ στην ιδιαίτερη πατρίδα σου, στην Αλεξανδρούπολη. Αποδεδειγμένα πλέον αναδεικνύει σπουδαίους αθλητές, όπως εσύ ή η Μάγδα Κεπεσίδου, αλλά δυστυχώς οι ομάδες τα τελευταία χρόνια δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά, με βάση τουλάχιστον τα αποτελέσματα, με εξαίρεση το μπιτς χαντμπολ. Τα ίδια και χειρότερα στην υπόλοιπη Θράκη, οι ομάδες σε Ξάνθη και Κομοτηνή ανέστειλαν τη λειτουργία τους. Τι πρέπει να γίνει;

Β.Α: Υπάρχουν παραδείγματα που έχουν βγει εξαιρετικοί αθλητές από την Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο και συνολικά την Θράκη μας, όμως θεωρώ πως το άθλημα πρέπει να προβληθεί περισσότερο και στην πόλη, αλλά και από την ίδια την πόλη. Υπάρχουν σίγουρα κι άλλα παιδιά που μπορούν να έχουν πολύ μεγάλη εξέλιξη και είναι σημαντικό να έρχονται παιδιά από την επαρχία συνολικά για να μας υπενθυμίζουν ότι πρεπει να ψάχνουμε και εκεί με τον ίδιο τροπο.