Αναλαμβάνει προσωπικά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να φτιάξει… business plan για τη σωτηρία του Εθνικού!!!

Στην πρωτοφανή δέσμευση να αναλάβει ο ίδιος προσωπικά ως πρόεδρος της ΕΣΑΠ (στην οποία εκλέγεται σταθερά τα τελευταία χρόνια εκπροσωπώντας το τμήμα βόλεϊ του Ολυμπιακού) να φτιαχτεί ένα business plan για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που θα επιτρέψει να ανοίξουν οι στρόφιγγες της (εξτρά κρατικής) χρηματοδότησης στην ομάδα του Έβρου προχώρησε ο Παντελής Ταρνατόρος στην σύσκεψη με φορείς που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Έβρου.

Η σύσκεψη μάλλον στέφθηκε από αποτυχία, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι με το ζόρι μαζεύτηκαν στο συνολικό τρίωρο που διήρκησε περίπου 20 άτομα – και αυτά στην πλειοψηφία τους παράγοντες του Εθνικού που ήδη «ματώνουν» για να βρουν τρόπο σωτηρίας της ομάδας. Μηδενικές οι παρουσίες από τον επιχειρηματικό κόσμο που ήταν ο βασικός στόχος της συνάντησης ενώ ακόμα και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Τοψίδης, που ως θεσμικός παράγοντας έχει υπογράψει και σύμφωνο συνεργασίας με τον Εθνικό, πέρασε απλά για περίπου ένα δεκάλεπτο χωρίς να ακούσει πολλές λεπτομέρειες και κυρίως χωρίς να δεσμευθεί για κάτι.

Μιλώντας σε όσους τον τίμησαν με την παρουσία τους και αποκαλύπτοντας μέρος των κατ’ ιδίαν συναντήσεων που είχε νωρίτερα στη μέρα, κυρίως με τον νέο δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ αποκάλυψε ότι κατάφερε μέσα από την συζήτηση να μετατρέψει τον αρχικό αρνητισμό και προβληματισμό του νέου δημάρχου σε θετική πρόθεση. Ο Παντελής Ταρνατόρος τόνισε ακόμα την ανάγκη να βοηθήσει και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ώστε να διατηρήσει η περιοχή εκπροσώπηση στην Volley League. Διευκρίνισε ωστόσο ότι οι θεσμικοί φορείς του ζήτησαν ένα business plan ώστε να διασφαλιστεί ότι τα λεφτά των πολιτών δεν θα πάνε σε βαρέλι δίχως πάτο, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια και όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ ότι συνέβαινε.

Ο Ταρνατόρος παραδέχθηκε ουσιαστικά ότι κάποιο λάθος γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και προσπάθησε να κάνει μια εμφάνιση «σωτήρα» της κατάστασης, που άλλους τους γέμισε με ελπίδα και άλλους με καχυποψία. Έπλεξε το εγκώμιο της νυν προέδρου του ΤΑΑ Εθνικός Χρύσας Λουπασάκη, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε κάποια στιγμή ως «Δον Κιχώτη» που προσπαθεί να σώσει την κατάσταση μέσα σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο. Παράλληλα, στις συζητήσεις που έγιναν τόνισε την αναγκαιότητα να παραμείνει στην Α1 ο Εθνικός, φτάνοντας μάλιστα σε κάποιο σημείο να υποστηρίξει ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή κίνδυνος αν σκάσει ο Εθνικός και άλλες ομάδες που έχουν προβλήματα να μην διεξαχθεί πρωτάθλημα (!!!), αλλά και ότι ενδεχομένως να υπάρξουν μια ή δυο αποχωρήσεις που εφόσον τα καταφέρει ο Εθνικός, θα καταστήσουν το έργο του ευκολότερο για παραμονή. Όταν ωστόσο ρωτήθηκε αργότερα αν υπονοεί ότι η ΑΕΚ και ο Παμβοχαϊκός ή ο Ηρακλής που επίσης αντιμετωπίζουν προβλήματα δεν θα κατέβουν στο πρωτάθλημα, το αρνήθηκε λέγοντας ότι ποτέ δεν είπε ο ίδιος κάτι τέτοιο.

Το συμπέρασμα της συνάντησης συνοψίζεται στα λόγια αυτοδιοικητικού που βρέθηκε για αρκετή ώρα στην συνάντηση και πριν αποχωρήσει τόνισε ότι «δεν έχουν και πολύ νόημα αυτές οι συζητήσεις, από την στιγμή που σε αίθουσα 300 ατόμων βρέθηκαν σε μια τόσο κρίσιμη συνάντηση με το ζόρι 10-15 άτομα». Ο Παντελής Ταρνατόρος πάντως επέμεινε ότι είναι κρίμα για ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 170.000 ευρώ να σβηστεί από τον χάρτη ο Εθνικός. «Τα νούμερα δεν είναι τόσο δυσθεώρητα για να πει κάποιος ότι δεν υπάρχει αύριο. Για να υπάρξει αύριο όμως πρέπει να κινητοποιηθούν οι πάντες. Έκανα 1.000 χιλιόμετρα για να έρθω γιατί με τον Εθνικό έχω συναισθηματικό δέσιμο, έχω φιλίες αλλά δεν μπορεί και κανείς στο ελληνικό βολεϊ να διανοηθεί ότι θα υπάρξει πρωτάθλημα χωρίς τον Εθνικό. Ο Εθνικός και ο Έβρος είναι ο μοναδικός βολεϊκός νομός στην Ελλάδα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι ο Εθνικός δεν θα μετέχει στην Α1. Αν λείψει ο Εθνικός δεν θα φτωχύνει μόνο το βόλεϊ, αλλά το ζητούμενο είναι ότι όλο το στερέωμα του ελληνικού ανδρικού βόλεϊ δεν έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκή ή τον ΠΑΟΚ αλλά με τον Εθνικό, την Ορεστιάδα και γενικά τις περιφερειακές ομάδες. Δεν αξίζει αυτή η κατάσταση στον Εθνικό. Αγαπώ τον Εθνικό και την ιστορία του και πιστεύω ότι εκφράζω όλο το υπόλοιπο ΔΣ της ΕΣΑΠ. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο Έβρος δεν θα έχει ομάδα στην Α1 στο επόμενο πρωτάθλημα. Ήρθα ως μια ύστατη προσπάθεια να ξεκουνήσω το σύστημα, μήπως έστω την ύστατη στιγμή καθίσουμε όλοι μαζί να βρούμε μια λύση. Δεν ήρθα για μνημόσυνο, ποιος έφταιξε και γιατί. Το θέμα είναι τι κάνουμε σήμερα και αν υπάρχει αύριο. Και θέλω να δείξω στους ανθρώπους εδώ τι σημαίνει ο Εθνικός για εμάς τους υπόλοιπους, γιατί καμια φορά οι ίδιοι δεν εκτιμούμε το σπίτι μας», είπε ο Παντελής Ταρνατόρος.

Σε άλλο σημείο της πολύωρης συζήτησης δημόσια ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΕΣΠΕΘΡ και αντιπρόεδρο του Εθνικού Ρήνο Κεμανετζή, καθώς έχει φροντίσει ακόμα και στο απευκταίο σενάριο που δεν θα καταφέρει να εξασφαλίσει αδειοδότηση η ομάδα, να μπορέσει ο ιστορικός σύλλογος να λάβει μέρος τουλάχιστον στο τοπικό πρωτάθλημα. Μικροένταση υπήρξε επίσης όταν φίλαθλος της ομάδας υποστήριξε ότι σύμφωνα με όσα ακούγονται ο Ερασιτέχνης Εθνικός δεν επιθυμεί την παρουσία της ομάδας βόλεϊ στην επαγγελματική λίγκα, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του Αυγερινού Μεσινέζη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως διευκρινίστηκε από τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να αδειοδοτηθεί το ΤΑΑ τα χρέη που έχει δεν θα σβηστούν αλλά θα μεταφερθούν στον Ερασιτέχνη. Μετά το τέλος των δημόσιων τοποθετήσεων στο Επιμελητήριο, ο Παντελής Ταρνατόρος είχε κατ’ ιδίαν πιο κλειστές συζητήσεις με νυν και πρώην παράγοντες της ομάδας, με ορισμένους από τους οποίους είχε και στενή συνεργασία τα προηγούμενα χρόνια στα ΔΣ της ΕΣΑΠ όπως ο Αντώνης Τελόπουλος και ο Γιάννης Τζήμας που επίσης ήταν παρόντες στο Επιμελητήριο.

Η ουσία είναι ότι σύμφωνα με τον Παντελή Ταρνατόρο υπάρχει ακόμα ελπίδα και πλέον ο ίδιος προσωπικά μπαίνει μπροστά, αναλαμβάνοντας «προσωπικό ρίσκο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, για να φτιαχθεί ένα τριετές business plan που θα παρουσιαστεί στις αρχές της άλλης εβδομάδας στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και τους άλλους φορείς της πόλης και του Έβρου, ευελπιστώντας προφανώς σε κάποια έκτακτη χρηματοδότηση, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν δηλαδή, αφού όπως φάνηκε και από την μικρή συμμετοχή του κόσμου, τα περιθώρια για χρήματα από την ιδιωτική πρωτοβουλία έχουν στενέψει πολύ. Διευκρίνισε ωστόσο ότι ο Εθνικός και ο κάθε Εθνικός δεν μπορεί να βασίζεται εφεξής μόνο στην κρατική χρηματοδότηση.

«Θα πρέπει η κυρία Λουπασάκη και όλοι οι βολεϊκοί του Εθνικού να κάτσουν σε ένα τραπέζι, να κάτσουμε μαζί και να δούμε την πραγματική κατάσταση του Εθνικού και όχι αυτήν που εμφανίζεται κάθε φορά ότι είναι, με τη μία μπόμπα να σκάει πίσω από την άλλη», είπε ο Παντελής Ταρνατόρος διευκρινίζοντας ότι όλες οι ομάδες χρωστάνε αλλά κάποιες κάνουν καλύτερο κουμάντο και επισημαίνοντας ότι ο ίδιος μπορεί να δεσμεύθηκε αλλά θα ασχοληθεί μόνο αν δει μια ομάδα παλιών και νέων του Εθνικού να δουλεύουν πραγματικά τις επόμενες ώρες και μέρες για την σωτηρία της. Μάλιστα, ειδικά για τον Εθνικό ο Παντελής Ταρνατόρος τόνισε ότι σε αντίθεση με τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος, έχει την τεχνογνωσία που αποτελεί την δύναμη έναντι των υπολοίπων και που τον βοηθά να πετυχαίνει με 100 ευρώ κάτι για το οποίο οι άλλοι ξοδεύουν 300.

Όσον αφορά τέλος το ρόστερ της ομάδας, εφόσον πάντα εξασφαλίσει την πολυπόθητη άδεια στην κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που έχει προγραμματιστεί για τις 3 Οκτωβρίου, η πρόεδρος του ΤΑΑ Χρύσα Λουπασάκη δεσμεύθηκε ότι έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και θα είναι αξιοπρεπές και ανταγωνιστικό, αλλά δεν μπορεί να πει κάτι περισσότερο αν δεν υπάρξει θετική κατάληψη στο θέμα της ρύθμισης ή του διακανονισμού των χρεών των προηγούμενων ετών. Υπενθυμίζεται ότι όπως αποκάλυψε το ThrakiSportS, διάδοχος του Σάκη Μουστακίδη – που αξίζει να σημειωθεί ότι έδωσε και αυτός το παρών στην συνάντηση με τον Ταρνατόρο στο Επιμελητήριο Έβρου – ανέλαβε ο Γιώργος Ανδραβίζος…