Επέτειος: 15 χρόνια από το πρώτο ματς στα κατάμεστα Πηγάδια ανάμεσα σε Skoda Ξάνθη και Άρη

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τα εγκαίνια του Xanthi FC Arena. Ήταν Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2004, στις 6:00 το απόγευμα, όταν άνοιγε για πρώτη φορά τις πύλες του για να υποδεχθεί κόσμο.

Τότε βέβαια το έλεγαν Skoda Xanthi GC Arena. Και ήταν κατάμεστο από κόσμο για να δουν την πρεμιέρα της ομάδα της Ξάνθης, που μετακόμιζε από το ιστορικό γήπεδο του ΑΟΞ στο νέο της ιδιόκτητο γήπεδο στα Πηγάδια, απέναντι στον Άρη.

Η ομάδα της Ξάνθης έχοντας τον Γιάννη Μαντζουράκη στον πάγκο της, είχε νικήσει με σκορ 3-1. Οι Δημητριάδης, Μπαϊκαρά και Λαμπριάκος ήταν οι τρεις σκόρερς για τους Θρακιώτες με τον Σανχούρχο να ισοφαρίζει προσωρινά για τον Άρη.

Από τότε το γήπεδο των Πηγαδίων αποτελεί την μόνιμη έδρα της ομάδας, αλλά σταδιακά το ενδιαφέρον του κόσμου ατόνησε και πλέον ελάχιστες εκατοντάδες άτομα πηγαίνουν στο γήπεδο για να δουν την ομάδα της Ξάνθης.

Για την ιστορία, οι συνθέσεις σε εκείνο το ιστορικό πρώτο ματς στα Πηγάδια, τέτοια μέρα, 18 Σεπτεμβρίου του 2004, δηλαδή 15 χρόνια πριν:

SKODA ΞΑΝΘΗ: Προυνέα, Παπαδόπουλος, Παπαδημητρίου, Ζαπρόπουλος, Σίκοφ, Πρίττας, Δημητριάδης (75′ Παβιό), Μπαϊκαρά, Κάραμπας, Μαχράτζε (86′ Καλασιμπέτα), Κωνσταντή (46′ Λαμπριάκος). Στον πάγκο έμειναν οι Αναστασόπουλος, Μπα, Ζωγραφάκης, Τοροσίδης.

ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πουρλιοτόπουλος, Καλλιμάνης, Γόγολος, Κολτσίδας, Νάιντος (46′ Μαρικά), Μουράφσκι (17′ Σανχούρχο), Πασσαλής, Μαρκομιχάλης, Γκίτσης, Χρυσάφης, Μαρτίνες (68′ Λαζανάς).