«Χρυσά» καρφιά στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης

Επί εξήντα ολόκληρα λεπτά το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης ασχολήθηκε με το θέμα του Χρυσού στη δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση του, που ήταν επί της ουσίας η πρώτη του, αφού η αμέσως προηγούμενη είχε να κάνει με την ανάδειξη προεδρείου και όχι με συζήτηση θεμάτων ημερήσιας διάταξης.

Σε αυτή τη συνεδρίαση, το προεδρείο δέχθηκε ένα αίτημα διεξαγωγής έκτακτης συνεδρίασης με αποκλειστικό θέμα την επένδυση Χρυσού, υπογεγραμμένη από 21 δημοτικούς συμβούλους (14 της παράταξης Λαμπάκη, 4 της Λαϊκής Συσπείρωσης, 2 της παράταξης Λαζόπουλου και ο Παύλος Μχαηλίδης).

Η προσκόμιση του αιτήματος ήταν αυτή που πυροδότησε τη θρυαλλίδα ενός ντόμινο αντιδράσεων από τους υπόλοιπους 19 Συμβούλους, αφού θεώρησαν ότι υπήρξε δόλος και ως εκ τούτου δεν κλήθηκαν και αυτοί να συνυπογράψουν το αίτημα.

«Βρεθήκαμε εμείς να είμαστε οι κακοί» είπε ο κος Βαγγέλης Μυτιληνός που ανήκει στην ομάδα υπογραφόντων των 19 ψέγοντας τον κο Λαμπάκη ότι σφετερίζεται το αντι-gold κίνημα προς ίδιον όφελος. Περίπου την ίδια άποψη ασπάστηκε και ο δήμαρχος που σημείωσε μεταξύ άλλων ότι λεει «όχι στο χρυσό και σε όσους χρησιμοποιούν διάφορα τερτίπια για να μένουν στην επικαιρότητα» με τον υπαινιγμό να έχει συγκεκριμένο παραλήπτη. Ο δε παραλήπτης είχε δηλώσει πιο πριν την πεποίθησή του ότι ο δήμαρχος συντάσσεται με τα συμφέροντα των «χρυσοθηρων» αφού έχει δηλώσει ότι θα ήταν θετικός στο ενδεχόμενο διεξαγωγής τοπικού δημοψηφίσματος για το θέμα του χρυσού.

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος του οργάνου Δημήτρης Κολιός είχε προτείνει να γίνει επικαιροποίηση της παλαιότερης αρνητικής θέσης του δημοτικού συμβουλίου στο θέμα του Χρυσού, κάτι όμως που προσέκρουσε στους 21 υπογράφοντες το αίτημα περί διεξαγωγής της ειδικής συνεδρίασης για «να ακουστούν όλες οι απόψεις για το θέμα».

Άξιο αναφοράς όμως είναι και το γεγονός ότι ενώ οι αντεγκλήσεις διήρκησαν επί μία ολόκληρη ώρα, κανείς δεν είπε εξ αρχής ότι το αίτημα θα γινόταν ούτως ή άλλως δεκτό ως εκ του νόμου, αφού υπογράφηκε από την απόλυτη πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων και ως εκ τούτου θα γίνει την επόμενη Τετάρτη.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν υποθέσουμε ότι αυτή η συνεδρίαση ήταν μία προβολή από το μέλλον, τότε αυτό δεν προοιωνίζεται πολύ θετικό. Η ένταση στην αίθουσα περισσεύει από κάθε πλευρά και πτέρυγα, ενώ είναι προφανές ότι το εσωτερικό θέμα που αντιμετώπισε η παράταξη Ανάσα δεν έχει ακόμη θεραπευθεί και η κρίση εξωτερικεύεται συνεχώς. Στους νεότερους των συμβούλων η αμηχανία είναι έκδηλη – όσο έκδηλος είναι και ο εκνευρισμός στο στρατόπεδο της παράταξης Λαμπάκη, όπου κάποιοι φαίνεται ότι ακόμη δεν έχουν διαχειριστεί πλήρως την εκλογική ήττα.

Στην ίδια συνεδρίαση ανακοινώθηκαν και τα διοικητικά συμβούλια των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, δηλαδή της ΔΕΥΑΑ, της ΤΙΕΔΑ και του Πολυκοινωνικού. Χάριν συντομίας αναφέρουμε τους προέδρους και τους αντιπροέδρους αυτών:

Πολυκοινωνικό: Πρόεδρος: Νικος Ραπτόπουλος, Αντιπρόεδρος: Αλεξία Ποϊραζίδου (μη αιρετή)

ΔΕΥΑΑ: Πρόεδρος: Γιάννης Ζαμπούκης, Αντιπρόεδρος: Χαράλαμπος Μιχαηλίδης

ΤΙΕΔΑ: Πρόεδρος: Βασίλης Δέλκος, Αντιπρόεδρος: Αγγελίδης Παναγιώτης (από την παράταξη του Βαγγέλη Μυτιληνού)

Πηγή: https://reportal.gr