Αποσύρθηκε ο Ιπποκράτης και αναπτερώθηκαν οι ελπίδες άμεσης ανόδου του Λεύκιππου

Έμοιαζε με κοινό μυστικό όλο το καλοκαίρι, αλλά τελικά επισημοποιήθηκε μόλις δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ο Ιπποκράτης Κω παραιτήθηκε της θέσης του στην Α2 Ανδρών και οδεύει προς το τοπικό πρωτάθλημα, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέο ντόμινο στις Εθνικές κατηγορίες.

Η ομάδα της Κω, που αγωνίστηκε πέρσι για πρώτη φορά στην κατηγορία, με επίσημο έγγραφο του στην ΕΟΚ παραιτήθηκε τόσο από το πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας, όσο και από το Κύπελλο Ελλάδας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο Φίλιππος Βέροιας θα κληθεί να αποτέλεσει τη 16η ομάδα της Α2. Υπάρχει βέβαια και το σενάριο η ομοσπονδία να αφήσει την κατηγορία με 15 ομάδες ώστε να μην αλλάξουν οι ισορροπίες σε όλες τις κατηγορίες.

Εφόσον όμως εφαρμοστεί η πρακτική των προηγούμενων ετών, ο Φίλιππος Βέροιας θα κληθεί να πάρει την θέση του Ιπποκράτη στην Α2 Ανδρών και κατά συνέπεια θα αδειάσει μια θέση στον Βόρειο Όμιλο της Β’ Εθνικής με τον Πολύγυρο να είναι αυτήν την στιγμή πρώτος επιλαχών και τον Λεύκιππο Ξάνθης να ακολουθεί στην σχετική λίστα.