Στην Κέρκυρα και ο πρώην Πάνθρακας Χρήστος Πέντσας

Τον πρωην επιθετικό του Πανθρακικού τις περιόδους 2008-10 (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς) Χρήστο Πέντσα απέκτησε ο Αστερας Πετρίτη στην ΕΠΣ Κέρκυρας που δυναμώνει συνεχώς και στο οποίο αγωνιζονται και αρκετοί Θρακιώτες.

Ο υψηλόσωμος (1.88) 31χρονος φορ έχει πολλές «παραστάσεις» από τις Εθνικές Κατηγορίες. Τελευταίος «σταθμός» της καριέρας του υπήρξε ο Ατρόμητος Σαγιάδας, στο δεύτερο μισό της περασμένης σαιζόν, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Θεσπρωτίας.

Νωρίτερα, θήτευσε για τριάμισι χρόνια στον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας, «μετρώντας» 71 συμμετοχές και 21 γκολ στην Γ’ Εθνική. Ο Πέντσας αποτέλεσε μέλος των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού Πειραιά, ενώ έκανε και προπονήσεις με την ανδρική ομάδα των «ερυθρολεύκων». Ακολούθως, αγωνίστηκε στον Μεσσηνιακό, στον Πανθρακικό (στη Super League), στον Ηρακλή, στον Ναυπακτιακό Αστέρα, στην ΑΕ Ποντίων Κατερίνης, στην ΑΕ Μεσολογγίου, στον ΑΟ Τρίκαλα, στον Κισσαμικό Χανίων, στον Αήττητο Σπάτων, στον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας και στον Ατρόμητο Σαγιάδας.


Να σημειωθεί , τέλος, ότι την περίοδο 2016-2017 ο έμπειρος επιθετικός, ως παίκτης του Θεσπρωτού, είχε παίξει αντίπαλος με τον Αστέρα Πετριτή, στον 2ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Το σχετικό δελτίο Τύπου της ομάδας έχει ως εξής: «Ο Αστέρας ανακοινώνει την απόκτηση του Χρήστου Πεντσα. Ο Χρήστος είναι 31 ετών και υπήρξε επί χρόνια σέντερ φορ του Θεσπρωτού.Το τελευταίο εξάμηνο αγωνίστηκε στον πρωταθλητή Θεσπρωτίας, Ατρόμητο Σαγιάδας. Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε υγεία και επιτυχίες»!

Ε