Η εξαιρετική αριθμητική της Ξάνθης! Τρία ματς, τρεις νίκες, έξι γκολ και έξι διαφορετικοί σκόρερς

Η Ξάνθη εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της στο ξεκινημα του πρωταθλήματος και το πλέον χαρακτηριστικό είναι ότι έχει μια εξαιρετική αριθμητική στις πρώτες αγωνιστικές, που δείχνει πλουραλισμό στην επίθεση και άνεση στο γκολ, αχίλλειο πτέρνα στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο ΑΟΞ μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς έχοντας βγάλει αρκετά δύσκολο πρόγραμμα με την ΑΕΚ εκτός, τον Παναιτωλικό επίσης εκτός και τον Αστέρα Τρίπολης που δύσκολα κέρδιζε στο παρελθόν, στο πρώτο εντός έδρας ματς της σεζόν.

Είναι η πρώτη φορά στα 30 χρόνια της Ξάνθης στην Α’ Εθνική που η ομάδα της Θράκης ξεκινά με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς των πρώτων αγωνιστικών. Το χαρακτηριστικό είναι ότι και στα τρία ματς είχαμε το ίδιο σκορ, την Ξάνθη να κερδίζει με 2-1.

Το άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι και τα έξι γκολ που έχει πετύχει η Ξάνθη τα έχουν βάλει διαφορετικοί σκόρερς. Στο τελευταίο ματς Τζουρίτσκοβιτς και Στέρτζεον. Πιο πριν στο Αγρίνιο οι Εντουάρντο Τεσέιρα και Πιερ Σάνια. Στην πρεμιέρα στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ οι Ντε Αμορίμ και Μπαριέντος.

Μελανό σημείο αν θα μπορούσαμε να βρούμε ένα, ότι και στα τρία ματς η Ξάνθη έχει δεχτεί γκολ. Αλλά έχει δεχτεί ένα, ενώ έχει βάλει δύο. Χαρακτηριστικό επίσης ότι όλα τα γκολ η Ξάνθη τα έχει δεχτεί στο δεύτερο ημίχρονο ενώ και τα πέντε από τα έξι τα έχει επίσης πετύχει στην επανάληψη.

Κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης είχαμε το πρώτο γκολ σε αγώνα της Ξάνθης στο πρώτο ημίχρονο. Την Κυριακή ο ΑΟΞ πάει στη Λάρισα για το ματς με την ΑΕΛ και μένει να δούμε αν θα συνεχιστεί αυτό το εκπληκτικό σερί της Ξάνθης.