ΕΣΠΕΘΡ: Καθυστερεί η κλήρωση των πρωταθλημάτων εν αναμονή των εξελίξεων στον Εθνικό

Την ώρα που σε όλα σχεδόν τα υπόλοιπα πρωταθλήματα έχει ξεκινησει η αγωνιστική δράση, στο βόλεϊ ακόμα δεν έχει αποφασιστεί πότε θα γίνει η κλήρωση.

Το θέμα δεν αφορά μόνο τη Volley League, οπου το μόνο που ξέρουμε είναι ότι θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης αλλά μέχρι εκεί, αλλά και το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΘΡ.

Στο τελευταίο έχει καθυστερήσει αρκετά η κλήρωση αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό δεν γίνεται χωρίς λόγο. Στην Ένωση περιμένουν τις εξελίξεις με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Αν ο Εθνικός δεν εξασφαλίσει αδειοδότηση και με δεδομένο οτι ήδη έχει γίνει η κλήρωση στην Α2 Ανδρών, όπου όφειλε οικειοθελώς να δηλώσει συμμετοχη αν ήθελε ως το τέλος Ιουνιου, τότε θα κινδυνεύσει κυριολεκτικά με αφανισμό και εξαφάνιση από τον χάρτη.

Ως μόνη λύση έχει προκριθεί σύμφωνα με πληροφορίες η συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΣΠΕΘΡ, αυτό που ονομάζεται Β’ Εθνική, τον Δ’ Όμιλο της οποίας διοργανώνει η Α’ Περιφέρεια της ΕΟΠΕ.

Το θετικό είναι ότι στην προκήρυξη της ΕΟΠΕ για τη Β’ Εθνική, ενώ για τους άλλους ομίλους αναφέρονται ονομαστικά οι ομάδες, για αυτόν της Αν. Μακεδονίας και Θράκης ορίζεται απλά ότι συμμετέχουν οι ομάδες της Ένωσης που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις πιο πάνω κατηγορίες.

Με αυτό το τρικ σε συνδυασμό με την καθυστέρηση της κλήρωσης, εκτιμάται ότι ο Εθνικός και η ΕΣΠΕΘΡ θα πετύχουν την συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής (κοινώς το τοπικό), αν δεν καταφέρει τελικά να εξασφαλίσει την άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την Volley League.

Για αυτό και σύμφωνα με τα όσα συζητιούνται στα βολεϊκά πηγαδάκια, ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΘΡ που τυγχάνει και αντιπρόεδρος στον Εθνικό καθυστερεί την κλήρωση όλων των πρωταθλημάτων της Ένωσης Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας, ώστε αν στραβώσει το θέμα με τον Εθνικό να υπάρχει χρόνος να δηλώσει συμμετοχή τουλάχιστον σε αυτό το πρωτάθλημα και να μην την πατήσει όπως πέρυσι ο Ηρακλής Χαλκίδας που εξαφανίστηκε από τον χάρτη…