Επέτειος: 40 χρόνια από το γκολ που έβαλε ο γκολκίπερ Μπάμπης Χατζημεστής από τη μία εστία στην άλλη

Ήταν 16 Σεπτεμβρίου του 1979 όταν ο σημερινός διοικητικός ηγέτης του Ορφέα Ξάνθης Μπάμπης Χατζημεστής πετύχαινε κάτι μοναδικό, που ελάχιστες φορές έχει σημειωθεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και ακόμα πιο λίγες στο ελληνικό.

Ο Χατζημεστής ήταν τότε τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου και μάλιστα την ημέρα εκείνη η πρωτεύουσα της Μαγνησίας συγκλονίζονταν από το τοπικό ντέρμπι με τη Νίκη Βόλου.

Στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Μπάμπης Χατζημεστής έκανε το βολέ και με την βοήθεια και του αέρα, η μπάλα καρφώθηκε στα δίχτυα της απέναντι εστίας, κάτω από την οποία καθόταν ο Θανάσης Τικταπανίδης.

Με εκείνο το απίθανο τέρμα ο Ολυμπιακός Βόλου είχε προηγηθεί, σε ένα ματς που έληξε τελικά ισόπαλο αφού στο 74′ ο Χασάπης με πέναλτι ισοφάρισε, αφού ο Χατζημεστής δεν μπόρεσε να γίνει ο απόλυτος ήρωας του αγώνα και να αποκρούσει.

Εστω και έτσι όμως έγραψε ιστορία και είναι αλήθεια ότι χρειάστηκε να περάσουν 30 χρόνια για να ξαναμπει σε επίπεδο Β’ Εθνικής τέτοιο γκολ, από τερματοφύλακα από τη μια εστία στην άλλη, όπως μαρτυρά το σχετικό αφιέρωμα παρακάτω…