LIVE από τα Πηγάδια για την Super League: ΑΟ Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης 2-1 (τελικό αποτέλεσμα)

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την εξέλιξη στον αγώνα ανάμεσα στον ΑΟ Ξάνθη και τον Αστέρα Τρίπολης για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Καλησπέρα! Από αυτήν την ανάρτηση θα μπορείτε να ενημερώνεστε για την εξέλιξη στο παιχνίδι ΑΟΞ – Αστέρας Τρίπολης για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Ωρα 18:18 Πρώτη φορά στα χρονικά η Ξάνθη επιδιώκει να πετύχει τρίτη σερί νίκη σε έναρξη πρωταθλήματος.

Ωρα 18:21 Δυο νίκες είχε ξαναπετύχει πριν 11 χρόνια, αλλά τότε ήταν σε εντός έδρας ματς με ΠΑΟΚ και τον σημερινό του αντίπαλο Αστέρα Τρίπολης.

Ωρα 18:23 Φέτος ξεκίνησε με δυο εκτός έδρας νίκες απέναντι σε ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Ωρα 18:25  Το γεγονός είχε φέρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας την Ξάνθη και μάλιστα, πρώτη, με τα κριτήρια ισοβαθμιών που ισχύουν, μαζί με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Ωρα 18:28 Οι δυο μεχρι χθες συγκάτοικοί της κέρδισαν το Σάββατο, ο μεν ΠΑΟΚ με 3-2 στο Περιστέρι τον Ατρόμητο με γκολ στις καθυστερήσεις, ο δεν Ολυμπιακός με 5-0 τον Βόλο στο Καραϊσκάκη. Πρέπει να νικήσει για να μείνει συγκάτοικός τους.

Ωρα 18:32 Σε αντίθεση με την Ξάνθη που έχει δυο νίκες σε δυο ματς, ο Αστέρας Τρίπολης είχε εκ διαμέτρου αντίθετο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με δυο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Η μία μάλιστα από την ΑΕΚ στην Τρίπολη, την ομάδα που αντιμετώπισε στην πρεμιέρα η Ξάνθη, αλλά με γκολ στο 90′. Στην 1η αγωνιστική ο Αστέρας είχε ηττηθεί επίσης δύσκολα με πέναλτι στο Νέο Φάληρο από τον Ολυμπιακό, στον περίφημο αγώνα με το VAR και την υπόδειξη του Κουμπαράκη.

Ωρα 18:35 Το εντυπωσιακό για την Ξάνθη είναι ότι όσες νίκες έκανε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, τόσες είχε στα 22 τελευταία της περασμένης σεζόν. Μάλιστα στην έδρα της νίκησε μόνο τον ουραγό Απόλλωνα στα έξι τελευταία παιχνίδια του προηγούμενου πρωταθλήματος.

Ωρα 18:37 Συνεπώς η έδρα δεν ήταν το ατού του ΑΟΞ και μένει να φανεί αν αυτό φέτος έχει διορθωθεί.

Ωρα 18:40 Ωρα για συνθέσεις. Η Ξάνθη θα έχει τον Μπέντο κάτω από τα γκολπόστ, τους Ντίρεσταμ, Λισγάρα, Καρασαλίδη, Σόσα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, Τερκί και Κοβάτσεβιτς στον άξονα και τους Μπαριέντος, Τζουρίτσκοβιτς, Στάργκεον πίσω από τον Εντουάρντο.   

Ωρα 18:43 Με Μουνάφο στην ενδεκάδα ο Αστέρας. Η σύνθεση των Αρκάδων είναι: Παπαδόπουλος, Αντζουλάς, Μαρτίνεθ, Βαλιέντε, Πασαλίδης, Καπίγια, Μουνάφο, Ριέρα, Μαρκ Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντεθ, Μπαράλες 

Ωρα 18:46  Ο Αστέρας Τρίπολης έχει αντιμετωπίσει την Ξάνθη ανεξαρτήτως έδρας 24 φορές και την έχει νικήσει μόνο τρεις (έχουμε ακόμα 7 νίκες της Ξάνθης και 14 ισοπαλίες).

Ωρα 18:48 Μάλιστα, οι δύο τελευταίες φορές που ο Αστέρας νίκησε την Ξάνθη, ήταν το 2014, στις 8 Μαρτίου στην Ξάνθη 1-0 και στις 21 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους στην Τρίπολη. Πέντε σχεδόν χρόνια από τότε, σε εννέα αγώνες έχουμε επτά ισοπαλίες και δύο νίκες της Ξάνθης.

Ωρα 18:51 Χαρακτηριστικό γνώρισμα των αγώνων ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Αστέρα Τρίπολης δεν είναι απλά οι ισοπαλίες αλλά οι λευκές ισοπαλίες. 0-0 έληξαν τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια μεταξύ των δυο ομάδων.

Ωρα 18:54 Γενικά, με γηπεδούχο την Ξάνθη έχουμε έξι ισοπαλίες 12 δώδεκα ματς και από εκεί και πέρα 4 νίκες της Ξάνθης και δυο του Αστέρα.

Ωρα 18:57 Ισοπαλία χωρίς τέρματα είχαμε και στο παιχνίδι Ξάνθη – Αστέρας της σεζόν 2017-2018, που είχε διεξαχθεί και τότε Σεπτέμβριο αλλά για την 5η αγωνιστική. Το ενδιαφέρον εκείνης της αναμέτρησης είναι ότι ως διαιτητής είχε οριστεί και τότε, όπως και σήμερα, ο Τσαμούρης από την ΕΠΣ Πειραιά και μάλιστα είχε… «σφάξει» με το βαμβάκι την Ξάνθη, αφού δεν της καταλόγισε ένα πέναλτι, της έκοψε μια επικίνδυνη επίθεση με οφσάιντ και δεν απέβαλε από νωρίς παίκτη του Αστέρα, κάτι που θα άλλαζε τις αριθμητικές υπηρεσίες.

1′ Εναρξη του αγώνα

3′ Επειδή δεν προλάβαμε να αναφερθούμε για τους διαιτητές, βοηθοί του Αλέξανδρου Τσαμούρη είναι ο Μιχαήλ Καρσιώτης της ΕΠΣ Κορινθίας και ο Δημήτρης Φιλος της ΕΠΣ Βοιωτίας ενώ τέταρτος διαιτητής είναι ο Γιώργος Τάσης από την Ήπειρο.

5′ Ο Γιώργος Κομίνης της ΕΠΣ Θεσπρωτίας είναι ο διαιτητής VAR και ο Χρήστος Μπαλτάς της ΕΠΣ Αχαΐας βοηθός του, ενώ παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Θεόδωρος Γκαϊδατζής από την Δράμα.

7′ Χωρίς ουσιαστική φάση και ενώπιον 1.500 ατόμων περίπου το ματς

10′ Δεκάλεπτο στο μηδέν σε ένα ματς όπου η Ξάνθη έχει να διαχειριστεί και μια πρόσφατη κακή παράδοση αφού και τα πέντε τελευταία χρόνια δεν μπορεί να κερδίσει το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της.

12′ Για τελευταία φορά το έκανε  το 2013, όταν είχε κερδίσει με 1-0 τον Πανθρακικό.

14′ Τα τελευταία 11 χρόνια μόλις δύο φορές το κατάφερε να κερδίσει στο πρώτο της εντός έδρας παιχνίδι! Και ποτέ δεν ξεκίνησε με τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής.

17′ Η Ισπανία αναδείχθηκε πριν λιγο παγκοσμια πρωταθλήρια στην Κίνα αλλά δυο Ισπανοί κοντράρονται σε αυτό το ματς, που αμφότεροι ανέλαβαν το καλοκαίρι τους πάγκους των δυο ομάδων, ο Κίκο Ραμίρεθ της Ξάνθης και ο Μπόρχα Χιμένεθ του Αστέρα.

19′ Γκοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολ για την Ξάνθη. Σε εντυπωσιακό ξεδίπλωμα αντεπίθεσης από αριστερά. Σκορερ με κεφαλιά ο Τζουρίτσκοβιτς από σέντρα του Στερτζεον. Ξέφρενα πανηγυρια. ΑΟ Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης 1-0

22′ Προσπάθεια να απαντήσει ο Αστερας με τον Λουις Φερναντες, με διπλή προσπάθεια ο γκολκιπερ της Ξάνθης μπλοκάρει. Πρώτη τελική για τον Αστέρα Τρίπολης.

23′ Πολύ καλή επιθετική ενέργεια από την Ξάνθη, άλλαξαν τρεις λίγο έξω από την περιοχή, το σουτ όμως από τον Τζουρίτσκοβιτς μπλόκαρε εύκολα το σουτ.

26′ Με τον αγώνα Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης άνοιξε η αυλαία του κυριακάτικου προγράμματος της 3ης αγωνιστικής και ήδη σε εξέλιξη εδώ και 10 λεπτά είναι και τα ματς ΑΕΚ – Λαμία και Πανιώνιος – Λάρισα, χωρίς σκορ.

28′ Ο Στέργκεον βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος

32′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα, όταν ο Ριέρα βρέθηκε απέναντι στον Μπέντο, αλλά απέκρουσε ο γκολκίπερ της Ξάνθης 

35′ Ισοπαλία χωρίς τέρματα στα άλλα δυο ματς που διεξάγονται και ενώ αρχίζει να σουρουπώνει στα Πηγάδια

39′ Χωρίς τρελό ρυθμό το ματς, με την Ξάνθη να δείχνει πάντως να το ελέγχει

43′ Σουτ του Ριέρα, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ 

45′ Τέλος ημιχρόνου. Η Ξάνθη έχει βάλει τις βάσεις για μια μεγάλη νίκη. Αποτέλεσμα ημιχρόνου: ΑΟ Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Ωρα 19:51 Την ίδια ωρα παραμένει το 0-0 στα άλλα δυο ματς που ειναι σε εξελιξη

Ωρα 19:54 Υπενθυμίζεται ότι η αγωνιστική ολοκληρώνται με το ματς Αρη – Παναθηναϊκού στις 9.30

Ωρα 19:57 Γκολ η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, προηγείται με 1-0 της Λαμίας

Ωρα 19:59 Επιστρέφουν οι παικτες των δυο ομάδων εδω, πάμε σε μετάδοση ξανα.

46′ Εναρξη του δευτερου ημιχρόνου. Ο Κώτσιρας στη θέση του Αντζουλά, στην πρώτη αλλαγή για τον Αστέρα.

50′ Καλά στέκεται η Ξάνθη και απειλεί χωρίς όμως να πετύχει κάτι καλό στο ξεκινημα του β’ μέρους

53′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη. Ο Στάργκεον έβγαλε ωραία μπαλιά στον Μπαριέντος, που πλάσαρε απέναντι στον Παπαδόπουλο, αλλά έδιωξε σε κόρνερ 

54′ Γκοοοοοοοοοοοοοοοολ για την Ξάνθη. Σκόρερ ο Στάργκεον στην αμέσως επόμενη φάση. Εκμεταλλεύτηκε πως η άμυνα του Αστέρα «έκατσε» στην εκτέλεση κόρνερ και από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. ΑΟ Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης 2-0

56′ Γκολ για τον Αστέρα που αρχικά ακυρώνεται αλλά πάμε σε έλεγχο VAR

57′ Γκολ για τον Αστέρα με υπόδειξη του VAR. Ο Μαρκ Φερνάντεθ πήρε την μπάλα από αριστερά, δεν ήταν οφσάιντ σύμφωνα με το VAR, μπήκε στην περιοχή και την στιγμή που οι πιο πολλοι περίμενα σεντρα από κλειστή θέση εστειλε την μπάλα στα δίχτυα. ΑΟ Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης 2-1

60′ Ανοιξε πλέον το παιχνίδι με την γρηγορη μείωση του σκορ

63′ Σουτ του Λουίς Φερνάντεθ από καλή θέση, έπειτα από μπαλιά του Ριέρα, άστοχο, ψηλά άουτ.

65′ Πρώτη αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Ντε Αμορίμ στη θέση του Τζουρίσκοβιτς 

66′ Κίτρινη στον Βαλιέντε 

73′ Δυο αλλαγες. Φοσέ αντί Μπαριέντος για την Ξάνθη, Χαουρέγκι αντί Ριέρα για τον Αστέρα

77΄Αγγίζει το γκολ ο Αστέρας με γυριστό του Μπαράλες, η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα άουτ

78′ Κόρνερ για την Ξάνθη, επιθετικό φάουλ των γηπεδούχων στον Παπαδόπουλο

80′ Αλλαγη για την Ξάνθη. Στρέτζεον εκτός μέσα ο Καμαρά για την Ξάνθη.

83′ Κίτρινη στον Πασαλίδη. Αφήνει χώρους στην Ξάνθη ο Αστέρας που βγαίνει μαζικά μπροστά για να ισοφαρίσει, μένει να δουμε αν θα τους εκμταλλευθεί ο ΑΟΞ

85′ Αλλαγή για τον Αστερα. Μέσα ο Ιγκλέσιας, έξω ο Μουνάφο

88′ Κίτρινη στον Κώτσιρα

90′ Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις

90+1′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστερα! Κεφαλιά πάσα του Μπαράλες προς τον Χαουρέγκι ελάχιστα άουτ

90+2′ Σουτ του Φερνάντεζ από αριστερά, πέφτει στη δεξιά γωνία και αποκρούει ο Σάο Μπέντο

90+4′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Αστερα με τον Μπέντο να διώχνει σε κόρνερ την κεφαλιά του Μπαράλες στην απόκρουση του αγωνα

90+5′ ΤΕΕΕΕΕΛΟΣ. Τρίτη σερι νικη για την Ξανθη, ξανα με το αγαπημενο της σκορ 2-1. Τελικό αποτέλεσμα: ΑΟ Ξάνθη – Αστέρας 2-1