Άντε… πιάστε την! Τρίτη σερί νίκη με 2-1 και ξανά στην ΚΟΡΥΦΗ η εκπληκτική Ξάνθη!!!

H Ξάνθη νίκησε με 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης και πέτυχε την τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα σε ισάριθμα ματς και μάλιστα με το ίδιο σκορ, παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League.

Ειναι η πρώτη φρά στην 30χρονη ιστορία της Ξάνθης στην Α’ Εθνική που ξεκινάει το πρωτάθλημα με τρεις νίκες. Οι Αρκάδες γνώρισαν στον αντίποδα τρίτη ήττα στη φετινή κούρσα, μένοντας στο μηδέν.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά έχοντας την κατοχή της μπάλας, κόντρα στον Αστέρα που δεν απέφυγε τα ατομικά λάθη, δίνοντας αρκετές κατοχές στους παίκτες της Ξάνθης. Ο Κίκο Ραμίρεθ είδε τους ποδοσφαιριστές του να αναπτύσσονται πιο ορθολογικά σε σχέση με εκείνους του Αστέρα, που έψαχναν τον Μπαράλες, κυρίως με βαθιές μπαλιές.

Η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία της Ξάνθης μετουσιώθηκε σε γκολ στο 19ο λεπτό. Ο Στέρτζεον επιτέθηκε από τα αριστερά και έβγαλε τη σέντρα με τον Τζουρίτσκοβιτς να πιάνει απίθανη κεφαλιά και ν’ ανοίγει το σκορ. Η αντίδραση του Αστέρα ήρθε στο 22΄με ένα καλό σουτ του Φερνάντεθ που μπλόκαρε ο Μπέντο.

Η Ξάνθη είχε την υπεροχή, αλλά όχι κάποια μεγάλη ευκαιρία μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ενώ ο Αστέρας έχει να θυμάται την προσπάθεια του Ριέρα με τον Μπέντο να κρατάει το προβάδισμα για την Ξάνθη. 

Η Ξάνθη επέστρεψε αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος και αφού έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο 54′ με τον Στέρτζεον, αλλά στο επόμενο λεπτό ο ίδιος παίκτης σκόραρε για το 2-0! Από την εκτέλεση κόρνερ ο Καρασαλίδης έπιασε την κεφαλιά και μάλλον άθελα του τροφοδοτησε τον Πορτογάλο για το δεύτερο γκολ της Ξάνθης.

Ο Αστέρας δεν παρέδωσε τα όπλα και στο 57′ ο Μπαράλες τροφοδότησε με τακουνάκι τον Μαρκ Φερνάντεθ και ο Ισπανός με πλασέ από αριστερα έστςιλε την μπάλα στα δικτυα του Μπέντο. Η φάση ελέγχθηκε με VAR, το γκολ μέτρησε κανονικά καθώς διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε περίπτωση οφσάιντ.

Η ομάδα του Μπόρχα Χιμένεθ ισορρόπησε το ματς και έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία με τον Μπαράλες ο οποίος από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπέντο, ύστερα από το γυρισμα του Λουίς Φερνάντεθ στο 76′.

Η Ξάνθη μετά από αρκετά λεπτά πάτησε την περιοχή του Παπαδόπουλου με τον Ουίλιαμ να χάνει ευκαιρία με σουτ από τα αριστερά της περιοχής στο 85ο λεπτό. Στις καθυστερήσεις ο Αστέρας έχασε σημαντικές ευκαιρίες. Αρχικά ο Μπαράλες στο 90+1′ πήρε την κεφαλιά και έβγαλε τετ α τετ τον Χαουρέγκι  με τον Μπέντο, αλλά ο Βάσκος από αριστερά με πλασέ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Στο 90+4′ ο Μπέντο πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά ψαράκι του Μπαράλες, κρατώντας τους τρεις βαθμούς για την γηπεδούχο ομάδα. Αμέσως μετά ο διαιτητής Τσαμούρης σφύριξε λήξη και με τα μεγάφωνα να παίζουν Bela Ciao, η Ξάνθη διατηρήθηκε στην κορυφή μαζί με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ: Μπέντο, Ντίρεσταμ, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Σόσα, Τερκί, Κοβάτσεβιτς, Μπαριέντος (73′ Φοσέ), Τζουρίτσκοβιτς (67′ Ουίλιαμ), Στούρτζεον (81′ Καμαρά), Εντουάρντο 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Αντζουλάς (45′ Κώτσιρας), Μαρτίνεθ, Βαλιέντε, Πασαλίδης, Καπίγια, Μουνάφο (85′ Ιγκλέσιας), Ριέρα (73′ Χαουρέγκι), Μαρκ Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντεθ, Μπαράλες