ΕΠΣ Ξάνθης: Κοτόπουλος – Κουκουρίγκος 2-2 στο φινάλε-θρίλερ των ομίλων του Κυπέλλου

Με την αναμέρηση Αναγέννηση Θαλασσιάς – Ορφέας Ξάνθης ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων του Κυπέλλου.

Το ματς είχε αρχικά προγραμματιστεί για την προηγούμενη εβδομάδα αλλά αναβλήθηκε λόγω του φιλικού που κλήθηκε να παίξει ο Ορφέας με τον ΑΟΞ.

Και οι δύο ομάδες ήταν απαλλαγμένες από οποιοδήποτε άγχος καθως είχαν αμφότερες προκριθεί στην οκτάδα και είχε νόημα το ματς μόνο και μόνο για να ξεκαθαρίσει η πρώτη θέση.

Αυτή κατέληξε στην Θαλασσιά μετά από ένα δραματικό και άκρως χορταστικό παιχνίδι, που βρήκε Αναγέννηση και Ορφέα ισόπαλους 2-2 αλλά εξελίχθηκε σε μια προσωπική κόντρα των δυο σημαντικότερων μεταγραφικών αποκτημάτων της κάθε ομάδας.

Ο Ορφέας πήρε σημαντικό προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο με 0-2 χάρη σε δυο τέρματα του Λάζαρου Κουκουρίγκου στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου αλλά στην επανάληψη η Αναγέννηση αντέδρασε, όχι όμως στα πρώτα 44 λεπτά αυτής.

Με πρωταγωνιστή τον Πάρη Κοτόπουλο που πέτυχε επίσης δύο γκολ, το ένα στο 90′ και το δεύτερο στις καθυστερήσεις, η Θαλασσιά πήρε την πρωτιά στον όμιλο ισοφαρίζοντας κυριολεκτικά στο τελευταίο αφύριγμα του διαιτητή Δρακίδη (φωτό της Ξάνθης Sport από την είσοδο των δυο ομάδων).

Αναγέννηση Θαλασσιάς και Ορφέας Ξάνθης ισοβάθμισαν στην πρώτη θέση με 10 βαθμούς αλλά η πρωτιά κρίθηκε στο συνολικό goal average όπου πριν το ματς οι γηπεδούχοι είχαν το άκρως εντυπωσιακό 19-0!

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 
1. Αναγέννηση Θαλασσιάς 10 (21-2)* 
2. Ορφέας Ξάνθης 10 (15-3)*
3. Παύλος Μελάς Κουτσού 6 (8-10)  
4. ΑΟ Βιστωνίδας 3 (8-11)
5. Απόλλων Διομήδειας 0 (0-25)