«Μέχρι τελικής πτώσης» θα το πάει η διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός! Ανεβάζει Ταρνατώρο στον Έβρο

Την απόφαση να παλέψει μέχρι τελικής πτώσεως για την συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Volley League έλαβε αργά το βράδυ της Πέμπτης στην έκτακτη συνεδρίασή του το ΔΣ του ΤΑΑ Εθνικός.

Μάλιστα, ήδη έχει κληθεί να έρθει άνθρωπος της ΕΣΑΠ, πιθανότατα και ο πρόεδρός της Παντελής Ταρνατώρος, για να εξηγήσει σε όλους τους φορείς, από τον Ερασιτέχνη μέχρι τις πολιτικές αρχές, τις επιπτώσεις που θα έχει ενδεχόμενη μη αδειοδότηση της ομάδας στην πόλη αλλά και στο μέλλον του ίδιου του συλλόγου.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κλήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Αδειοδότησης να βρει τα χρήματα για να εξοφλήσει ή να διακανονίσει τις περιπτώσεις τριών (και όχι ενός όπως λέγεται) Ελλήνων παικτών της περσινής σεζόν, ωστόσο για τις δύο περιπτώσεις είναι μικρό το ποσό και διακανονίσιμο και το όλο θέμα πραγματικά κολλάει σε έναν παίκτη που ήρθε πέρυσι στην ομάδα, είχε βρεθεί και στο παρελθόν και είχε μείνει «φεσωμένος», πλέον έχει λαμβάνειν συνολικά 11.000 ευρώ και ζητά στο χέρι περίπου τα 2/5 αυτού του ποσού για να βάλει την υπογραφή του σε διακανονισμό.

Το ζήτημα είναι ότι ακόμα και αν ρυθμιστεί αυτή η εκκρεμότητα, στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ενδέχεται να βρεθεί ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αντιμέτωπος με μεγαλύτερα προβλήματα, αφού σε αυτήν της ΕΣΑΠ εξετάστηκαν μόνο τα συμβόλαια των περσινών παικτών της ομάδας και μόνο των Ελλήνων. Ωστόσο από το ΤΑΑ Εθνικός λένε ότι δεν έχουν άλλα προβλήματα, για παράδειγμα με χρωστούμενα στο δημοσιο (ΙΚΑ, Εφορία) αφού τα ποσά έχουν αυτόματα ληφθεί από την επιχορήγηση που εισέπραξε ο Εθνικός από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Η ΕΣΑΠ από την πλευρά της δηλώνει ότι θέλει τον Εθνικό και τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα και αν δεν τα καταφέρει ο Εθνικός, υπάρχει πρόθεση να δοθεί η δυνατότητα εκπροσώπησης στην Α1 Ανδρών ομάδας από τον Έβρο που θεωρείται η κοιτίδα του βόλεϊ. Είναι πολύ πιθανό ο ίδιος ο πρόεδρός της Παντελής Ταρνατώρος ή εναλλακτικά κάποιο άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος να ανέβει τις προσεχείς ημέρες για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα μιαν ώρα αρχύτερα, αφού ήδη ένα μήνα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει την στιγμή που σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS δεν είναι μόνον ο Εθνικός το πρόβλημα, αλλά και τουλάχιστον άλλες τρεις ομάδες.