Εκτός του Παγκοσμίου της Ντόχα ο Μπανιώτης εξαιτίας της ασυνέπειας ομοσπονδιών

Σε αντίθεση με τα μέχρι πριν λίγες ώρες δεδομένα, η λίστα με τους αθλητές που θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Ντόχα έκλεισε για το ύψος χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτήν το όνομα του Κώστα Μπανιώτη, που μοιραία δεν θα μπορέσει να λάβει μέρος στο πέμπτο Παγκόσμιο της καριέρας του, το τελευταίο όπως ο ίδιος είχε ανακοινώσει.

Με το όριο να είναι στα 2,30μ η IAAF αποφάσισε να κλείσει την λίστα στα 2,28μ που δυστυχώς δεν έχει περάσει ο Κομοτηναίος άλτης φέτος. Ο ασημένιος στο Ευρωπαϊκό Κλειστού του περασμένου Μαρτίου στη Γλασκώβη είχε φέτος 2,27μ αλλά θεωρούταν δεδομένο ότι θα λάβει πρόσκληση για την Ντόχα, αφού ήταν μέσα στους 32 κορυφαίους της χρονιάς.

Ωστόσο όπως αποκαλύπτει το SportsFeed, η ασυνέπεια ομοσπονδιών που είχαν αθλητές στο ύψος που είχαν πιάσει το όριο αλλά για διάφορους λόγους δεν θα αγωνιστούν, οι οποίες παρόλα αυτά κράτησαν τις θέσεις και δεν ενημέρωσαν σχετικά την IAAF σε συνδυασμό με την αυστηρότητα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να κρατά στον τομέα αυτόν τους τύπους, είχε ως αποτέλεσμα να μην σταλεί πρόσκληση στον Μπανιώτη.

Ετσι τερματίζεται πρόωρα η σεζόν για τον «ιπτάμενο θρακιώτη» που καλείται να διαχειριστεί την απογοήτευσή του και να προετοιμαστεί πλέον για την τελευταία του σεζόν στον υψηλό αθλητισμό, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, όπου ο μεγάλος του στόχος θα είναι να δώσει το παρών σε τέταρτη σερί διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκυο, μετά το Πεκίνο το 2008, το Λονδίνο το 2012 και το Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016…