Είχε σφυρίξει και πριν δυο χρόνια το Ξάνθη – Αστέρας ο Τσαμούρης κάνοντας τραγικά λάθη σε βάρος ΑΟΞ

Ο Αλέξανδρος Τσαμούρης ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει το παιχνίι της Ξάνθης με τον Αστέρα Τρίπολης για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Ο ίδιος διαιτητής είχε κληθεί να σφυρίξει τον ίδιο ακριβώς αγώνα δυο χρόνια πριν. Τότε Ξανθη και Αστέρας είχαν αναμετρηθεί στα Πηγαδια στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.

Η διαιτησία του κάθε άλλο παρά καλή ήταν για τους Θρακιώτες, αφού όπως είχε κρίνει τότε και ο κριτής του Master Ref Κώστας Ακρίδας, της σχετικής στήλης του SoccerPlus, είχε υποπέσει σε τρία σοβαρά λάθη, αμφότερα εις βάρος της Ξάνθης.

Αναλυτικά η έκθεσή του, όπως είχε δημοσιευθεί τότε, από την οποία προκύπτει ότι δεν δόθηκε ένα πέναλτι υπέρ της Ξάνθης ενώ ο Αστέρας γλίτωσε την αποβολή ποδοσφαιριστή του. Για την ιστορία, το ματς είχε λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα.

«Στο 9′ σωστά ο Τσαμούρης δεν υποδεικνύει πέναλτι στο πέσιμο του Μπρίτο μέσα στη μεγάλη περιοχή, αφού το άγγιγμα του ποδοσφαιριστή του Αστέρα Τρίπολης, Ιγκορ ήταν ανεπαίσθητο.

Στο 11′ κακώς κόπηκε ως οφσάιντ επίθεση της Ξάνθης.

Στο 51′ ο Μουνάφο μαρκάρει από πίσω τον Μπρίτο ωστόσο ο Τσαμούρης αποφασίζει λανθασμένα να μην του δώσει δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 53′ ο Λουσέρο ανατρέπεται μέσα στην περιοχή από τον Πασαλίδη, που τον βρίσκει στον ώμο και την μέση. Ανεξάρτητα με το αν μπορεί να προλάβει την μπάλα ο παίκτης της Ξάνθης, από την στιγμή που αυτή είναι εντός πεδιάς, βάσει κανονισμού υπάρχει παράβαση πέναλτι.

Στο 58′ υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ ο Γέντρισεκ της Ξάνθης.

Και στο 63′ σε ακόμη μία οριακή φάση, σωστά ο βοηθός υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Μανιά».

Ο κριτής του Master Ref είχε βαθμολογήσει τότε τον Τσαμούρη με 7,70 που ήταν ωστόσο κακή βαθμολογία, βάσει της σύγκρισης με την απόδοση των διαιτητών στα αλλα παιχνίδια. Μένει να δούμε δυο χρόνια παρά κάτι ημέρες μετά, από την στιγμή που ορίστηκε από την ΚΕΔ στον ίδιο ακριβώς αγώνα, αν θα είναι αυτή τη φορά ακριβοδίκαιος ή αν θα αδικήσει και πάλι την ομάδα της Θράκης…