33 τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη

Σε έξαρση παραμένει ο Ιός του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη καθώς είναι η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση κρουσμάτων, ποσοστιαία στην Ελλάδα.

Ο αριθμος των λοιμόξεων έχει αυξηθεί κατά μία αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ τα κρούσματα στους τρεις πεδινούς Δήμους είναι 33 ενώ 21 από αυτά εκδηλώνουν συμπτώματα στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.

Ρεκόρ κρουσμάτων φέτος στην Ξάνθη από το 2013 που εμφανίστηκε ο ιός του Δ. Νείλου

Η Ξάνθη διατηρεί αρνητική πρωτιά στη χώρα με 32 κρούσματα. Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις πριν από μία εβδομάδα τα επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα στην Ξάνθη ανέρχονταν σε 28. Απ’ τα 32 κρούσματα τα περισσότερα έχουν καταγραφεί στον δήμο Αβδήρων (13) ενώ ακολουθεί ο δήμος Τοπείρου με 12 και 7 ο δήμος Ξάνθης. Από τα 32 τα 12 είναι χωρίς εκδηλώσεις στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα ενώ στα υπόλοιπα 20 είναι με εκδηλώσεις στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα. Συνολικά σε 11 δήμους της περιφέρειάς μας έχουν καταγραφεί 41 κρούσματα και μόνο στους 3 δήμους του νομού μας 32!

Συνολικά δηλαδή στην Περιφέρεια ΑΜΘ 73 άτομα έχουν προσβληθεί εφέτος από τον ιό, ενώ αρκετοί φαίνεται πως έχουν χάσει και τη ζωή τους. Να σημειώσουμε ότι από την αρχή της περιόδου 2019, μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), έχουν καταγραφεί 15 θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 60 ετών και έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί 158 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 97 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και τα 61 είχαν ήπιες εκδηλώσεις.


Πηγή: https://xanthi2.gr