Σοβαρό τροχαίο με νεκρό και τραυματίες στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Κομοτηνής

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν, οι τρεις σοβαρά με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, σε τροχαίο που σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό, με όχημα που μετέφερε παράνομα μετανάστες εντός της ελληνικής επικράτειας.

Το σοβαρό τροχαίο έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στο ύψος της Κομοτηνής. Ένα Seat Ibiza με οδηγό από την Αλεξανδρούπολη και κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, συγκρούστηκε με λευκό Gold με αθηναϊκές πινακίδες, το οποίο εκείνη τη στιγμή «μάζευε» παράτυπους μετανάστες, προκειμένου να τους μεταφέρει στην ενδοχώρα.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία οδηγού που παρακολούθησε το τροχαίο, που αναφέρει ότι «όπου και να γυρνούσα το κεφάλι μου έβλεπα σωρούς ανθρώπων διαφόρων ηλικιών, έχω σοκαριστεί. Έχει γίνει μακελείο. Υπάρχουν νεκροί αλλά και αναίσθητοι».

Τα τρία ασθενοφόρα που βρέθηκαν εκεί μετέφεραν τους οκτώ ανθρώπους στο Σισμανόγλειο, ενώ ο ένας εξ αυτών (το πιθανότερο ο πιο βαριά τραυματισμένος), μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης εσπευσμένα.

Οι 6 τραυματίες από το Μπανγκλαντές, οι 2 από το Πακιστάν και ο οδηγός του Seat, συνολικά εννέα άτομα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι ηλικίες τους ήταν από 17 μέχρι 30 ετών.

Τη στιγμή της πρόσκρουσης, βρήκαν ευκαιρία και διέφυγαν ο διακινητής και δύο μετανάστες. Και οι τρεις αναζητούνται από την αστυνομία.

Πηγή: https://www.protothema.gr/