Παγκόσμια πρωτοτυπία στην Θράκη με Super Cup ανάμεσα σε ομάδες που δεν πήραν πέρυσι κανέναν τίτλο!

Η οριστική απόσυρση του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου πέρα από τις παρενέργειες που έχει στην Γ΄Εθνική με το υποχρεωτικό ρεπό κάθε αγωνιστική, είχε προφανώς επιπτώσεις και στο Super Cup της ΕΠΣ Θράκης.

Οπως είχε αποκαλύψει το ThrakisportS, η απόσυρση του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου είχε ως αποτέλεσμα να εφαρμοστεί το εναλλακτικό σχέδιο που είχε εκπονήσει η ΕΠΣ Θράκης να διεξαχθεί το ματς ανάμεσα στην Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου που ήταν 2η στο πρωτάθλημα και φιναλίστ στον τελικό Κυπέλλου και την 3η της βαθμολογίας Ελπίδα Σαπών που είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Κοινώς, μετά από αυτήν την εξέλιξη θα έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία να διεξάγεται στην Θράκη Super Cup ανάμεσα σε ομάδες που δεν κατέκτησαν κανέναν τίτλο πέρυσι, αφού τόσο το πρωτάθλημα όσο και το κύπελλο το είχε κατακτήσει ο νταμπλούχος Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου που αποσύρθηκε και με τα τερτίπια του να δηλωθεί και να ξεδηλωθεί σε πρωτάθλημα και κύπελλο οδήγησε όλον τον Νομό Ροδόπης στο να μην έχει εκπρόσωπο στα εθνικά πρωταθλήματα.

Θα περίμενε κανείς ότι η ΕΠΣ Θράκης μετά από αυτό το φιάσκο θα οδηγούνταν στην ακύρωση του φετινού Super Cup όμως αυτό δικαίως δεν μπορεί να γίνει. Το Super Cup θεσπίστηκε σαν αγώνας στη μνήμη του αδικοχαμένου διαιτητή Νίκου Ντοσίδη και μάλιστα πρόκειται να διεξαχθεί στην επέτειο ενός έτους από τον θάνατό του. Για αυτόν και μόνο τον λόγο, η φετινή διοργάνωση οφείλει με κάθε τρόπο να διεξαχθεί και για αυτό θα έπρεπε για έναν παραπάνω λόγο να σκεφτούν πού οδήγησαν την κατάσταση οι άνθρωποι που κινούσαν τα νήματα τους τελευταίους μήνες στον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου.

Πάντως, η αποχώρηση του Ιάσμου ξεκαθάρισε οριστικά και την ημερομηνία του Super Cup για την μεθεπόμενη Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου. Αν μετείχε ο Ίασμος, θα είχε την πρεμιέρα της Γ΄Εθνικής εκείνη την ημέρα και άρα θα έπρεπε να αλλάξει ημερομηνία το Super Cup. Πλέον η ΕΠΣ Θράκης απελευθερώθηκε και ήδη έκανε την ανακοίνωση: «Το super cup ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΣΙΔΗΣ θα διεξαχθεί μεταξύ ΔΟΞΑ Ν ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ – ΕΛΠΙΣ ΣΑΠΩΝ στο ΔΑΚ Κομοτηνης
ΚΥΡΙΑΚΗ 16:15 22/9/2019»
.