Ευρωβόλεϊ 2019: Ήττα της Εθνικής από Βουλγαρία χωρίς Κουμεντάκη

Ηττήθηκε παρα την διάθεση από την ισχυρή Βουλγαρία με 3-0 (25-22, 25-16, 25-20) η Εθνική μας ενώ δεν αγωνίστηκε ο Εβρίτης Ραφαήλ Κουμεντάκης.

Η “γαλανόλευκη” έδειξε διάθεση και πάθος για να πετύχει κάτι καλό απέναντι στην ισχυρή Βουλγαρία του Σβένταν Σοκόλοφ.

Η ομάδα του Ανδρεόπουλου μπήκε πολύ δυνατά στο 1o σετ, όπου και κατάφερε να προηγηθεί με 10-7 παίζοντας εξαιρετικά κόντρα επίθεση. Στο 13-14 κατάφεραν οι Βούλγαροι να προηγηθούν με επιθετικό προσανοτολισμό. Η Εθνική με καλό σέρβις κατάφερε να μειώσει σε 22-24 αλλά το σετ έκλεισε μετά από μπλοκ του Σοκόλοφ στον Ζουπάνι.

Το δεύτερο σετ ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα καθώς οι Βούλγαροι με φοβερό σέρβις και τρόμερα ποσοστά στην επίθεση, 13/18 επιθέσεις, καθάρισε από νωρίς.

Στο τρίτο σετ η Εθνική μπήκε να παλέψει ξανά από την αρχή και στην αρχή τα κατάφερε φέρνοντας το σετ στο 10-11 υπερ της Βουλγαρίας. Εκεί η ομάδα του τρομερού διαγώνιου Σοκόλοφ πάτησε κατα πολύ το γκάζι και έστειλε την διαφορά στο 11-17. Ο Ανδρεόπουλος προχώρησε σε αλλαγές καταφέρνοντας να μειώσει την διαφορά σε 20-24 αλλά εκεί η επίθεση του Γκότσεφ να τελειώνει το σετ.

Για την ομάδα του Ανδρεόπουλου, κορυφαίοι ήταν οι Πετρέας και Ζουπάνι με 8 πόντους και με συνοδηπόρο τον Κοκκινάκη στην πίσω ζώνη. Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης δεν χρησιμοποιήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Τέλος για την Βουλγαρία κορυφαίοι ήταν οι Σοκόλοφ (17π) και Σκρίμοφ(10π).