Έφυγε από την Κίνα η Εθνική αλλά πάει εκεί για να δουλέψει κορυφαίος Θρακιώτης προπονητής

Η αποχώρηση του Αλέξη Φαλέκα από την ΑΕΚ ήταν ξαφνική, καθώς ο Ηλίας Παπαθεοδώρου τον υπολόγιζε κανονικά από την αρχή της προετοιμασίας ως μέλος του τεχνικού επιτελείου, ωστόσο ο λόγος που φεύγει αφορά μια επαγγελματική ευκαιρία από αυτές που δεν έρχονται κάθε μέρα. Γι’ αυτό ούτε ο ίδιος ήθελε να την πετάξει ούτε η ΑΕΚ επιθυμούσε να του σταθεί εμπόδιο.

Ο Εβρίτης προπονητής αποδέχθηκε μια πολύ καλή πρόταση που είχε από την Κίνα και τη νέα σεζόν θα εργαστεί στη CBA, την πρώτη τη τάξει κινεζική λίγκα. Θα ενταχθεί στο τεχνικό επιτελείο των Ξινγιάνγκ Φλάινγκ Τάιγκερς, μιας από τις καλύτερες ομάδες της λίγκας, η οποία πέρυσι έφτασε ως τον τελικό των πλέι οφ, όπου ηττήθηκε από την Γκουανγκντόνγκ με 4-0. Έχει Αμερικανό προπονητή, τον Μπράιαν Γκούριαν (προπονητή της Εθνικής Αυστραλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και του 1008), και πολλούς Κινέζους διεθνείς, ενώ πρόσφατα ήρθε σε συμφωνία με τον Κέβιν Σεραφέν, ωστόσο αυτή η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα.

Η επαρχία Ξινγιάνγκ βρίσκεται στη δυτική Κίνα, στα σύνορα με τη Μογγολία, εκεί όπου κατοικούν οι μουσουλμάνοι Ουιγούροι Κινέζοι. Η πόλη όπου εδρεύουν οι Φλάινγκ Τάιγκερς είναι η Ουρούμκι με πληθυσμό 3,5 εκ. κατοίκων, η οποία ωστόσο είναι μακριά από την ανατολική Κίνα, όπου εδρεύουν οι περισσότερες ομάδες της CBA. Κάτι που σημαίνει ότι τα ταξίδια θα είναι συνεχή και μεγάλα για τον Αλέξη Φαλέκα και τη νέα του ομάδα.

Συμπέρασμα; Μπορεί η Εθνική να αποχώρησε με σκυμμένο το κεφάλι από την Κίνα αλά μεταβαίνει στην χώρα για να την… κατακτήσει μέσα από το μπάσκετ ο Εβρίτης κόουτς…