Βόμβες Λουπασάκη για τη μη αδειοδότηση του Εθνικού: «Το κάστρο πέφτει από μέσα! Θα τα πούμε από Πέμπτη…»

Απογοητευμένη από την εξέλιξη που εχουν πάρει τα πράγματα από την μη αδειοδότηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης από την αρμόδια Επιτροπή της ΕΣΑΠ για συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Volley League εμφανίστηκε η πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Χρύσα Λουπασάκη.

«Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη συνεδρίαση η χθεσινή, όπως και το διοικηκητικό συμβούλιο. Δεν ήταν δυνατόν να αδειοδοτηθούμε χθες από την Επιτροπή της ΕΣΑΠ. Υπάρχει ακόμα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλά όσο περνά ο καιρός, είναι πάρα πάρα πολύ δύσκολο πλέον να διευθετηθούν τα όποια προβλήματα», διευκρίνισε το πρωί της Τετάρτης η Χρύσα Λουπασάκη σε ραδιοφωνικές της δηλώσεις στον Maximum FM.

Η ίδια διευκρίνισε: «Αρχές του καλοκαιριού η διευθέτηση και οι διακανονισμοί με τους παίκτες ήταν ένα πράγμα εύκολο, με έναν βαθμό δυσκολίας ας πούμε 10%. Όσο περνούν οι μέρες όμως, χάνεται η αξιοπιστία ότι μπορεί πραγματικά να διευθετηθούν οι όποιες οικονομικές δυσκολίες του παρελθόντος αλλά και η αξιοπιστία ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια καινούρια ομάδα. Οπότε οι εναπομείναντες παίκτες για να διακανονιστούν αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη δυσπιστία το σωματείο με αποτέλεσμα να ζητούν μεγαλύτερα ποσά ή και σκληρότερους όρους για να υπογράψουν διακανονισμό. Και δικαίως. Έτσι ένα πράγμα που αρχές του καλοκαιριού είχε βαθμό δυσκολίας 10, πλέον έχει ξεπεράσει το 1000. Και ειλικρινά πλέον δεν ξέρω…».

Σε σχέση με την αντιμετώπιση που είχε από την ΕΣΑΠ και την Επιτροπή Αδειοδότησής της, η Χρύσα Λουπασάκη δεν κρύφτηκε: «Τα όργανα λειτούργησαν κατά το γράμμα του νόμου, τυπικότατα και μέχρι εκεί που τους επιτρέπεται βάσει του νόμου μπόρεσαν να δείξουν ανοχή ή αντοχή. Το ζήτημα είναι τι έχουμε κάνει εμείς όλον αυτόν τον καιρό». Η απάντηση σε αυτό είναι ότι προφανώς, παρά τα καμπανάκια και τις καμπάνες που ήχησαν, δεν μπόρεσε να συγκεντρωθεί όλο αυτό το διάστημα το απαιτούμενο ποσό για τους διακανονισμούς έστω των χρεών της περσινής σεζόν και πλέον μόνο ένα θαύμα μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ολοκληρώνοντας την συνομιλία της με τον Δημήτρη Κολιό, η πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Χρύσα Λουπασάκη ανέφερε: «Είναι κρίμα να πάει στον βρόντο, χαμένος, όλος αυτός ο αγώνας τόσων πολλών ανθρώπων επί 49 έτη. Δεν μπορώ πλέον να ξέρω αν ο Εθνικός θα παίξει στην Α1. Την στιγμή που χρειαζόταν το τμήμα την στήριξη όλων, και δεν εννοώ μόνο την στήριξη του φίλαθλου κόσμου και των επιχειρηματιών έξω αλλά όλων, ξέρετε, το κάστρο έδειξε να πέφτει από μέσα, δεν πέφτει ποτέ απέξω. Μεγάλη κουβέντα, δεν είναι η ώρα να την κάνουμε αλλά θα την κάνουμε από την Πέμπτη που επιστρέφω στην Αλεξανδρούπολη και θα κάνουμε ένα διοικητικό συμβούλιο με τους ανθρώπους που συντάχθηκαν σε αυτήν την προσπάθεια σωτηρίας. Θα συζητήσουμε τα υπέρ και τα κατά και θα δούμε τι τελικά θα αποφασίσουμε».

Στην φωτογραφία αρχείου δεξιά η πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης Χρύσα Λουπασάκη και αριστερά ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Εθνικού Αυγερινός Μεσινέζης. Τα δυο ίσως πιο βασικά πρόσωπα αυτής της τελευταίας πράξης του δράματος…