Στην Ένωση Αλεξανδρούπολης ο εγγονός του πρώτου τερματοφύλακα στην ιστορία του Πανθρακικού

Με παππού τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Συνοδινό, πρώτο τερματοφύλακα στην ιστορία του Πανθρακικού στην πρώτη σεζόν που αγωνίστηκε μετά την ίδρυσή του το 1963 και νωρίτερα της ΑΕ Κομοτηνής, και πατέρα τον σέντερ του ΓΑΣ Κομοτηνή τις περιόδους 1988-2005, Ευθύμη Συνοδινό, ο μικρός Σίμος δεν γινόταν να μην κληρονομήσει τέτοια γονίδια και ασχολήθηκε και αυτός με τον αθλητισμό.

Συγκεκριμένα ο δίμετρος τερματοφύλακας (ύψος 1.99) έχοντας πρότυπο τον παππού του ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο και με τη θέση «1» όπως και αυτός 50 χρόνια πριν και κατάφερε να ξεχωρίσει παίρνοντας μεταγραφή μετά από μια καλή σεζόν στον Τηλυκράτη Λευκάδας στην νέα ομάδα της Ένωσης Αλεξανδρούπολης.

Ο 21χρονος (5/11/1997) ξεκίνησε την καριέρα του από την ακαδημία mundialito που συνεργαζεται με τον Παναθηναικο, συνέχισε στην Ένωση Ασωμάτων (2012-13) στην Α2 της ΕΠΣ Θρακης, στις ακαδημίες του Πανθρακικού (Κ17 και Κ20) δουλεύοντας και με τον προπονητή τερματοφυλάκων της πρώτης ομάδας Γιάννη Πλαβούκο.

Δεν υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στην ομαδα και έμεινε ελεύθερος, όπως πολλά παιδιά της φουρνιάς του και συνέχισε λόγω σπουδών στην Καβάλα. Συνέχισε στην ομάδα Κ20 του Λεβαδειακού, αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και φέτος με τον Τηλυκράτη Λευκάδας.