Δεύτερο χρυσό ο Μιχαλεντζάκης στο Παγκόσμιο του Λονδίνου με εκπληκτικό φίνις στα 100μ πεταλούδα

Ιστορία γράφει ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ του Λονδίνου, καθώς κατέκτησε δεύτερο χρυσό μετάλλιο σε λιγότερο από 48 ώρες. Αυτή τη φορά στα 100 μέτρα πεταλούδα της κατηγορίας S8.

Ο Εβρίτης πρωταθλητής κάνοντας εκπληκτικό φίνις, αν και ουσιαστικά κολυμπούσε με ένα χέρι, κατάφερε να προσπεράσει στην τελευταία χεριά τον αμερικανό Ρόμπερτ Γκρισγουορλντ και να στεφθεί σε δεύτερο αγώνισμα της διοργάνωσης πρωταθλητής κόσμου.

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης και ο προπονητής του Τάσος Καλλιτσάρης μετά το πρώτο χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου

Ετσι ο αθλητής του ΟΦΘΑ και του Ηρόδικου Κομοτηνής, καθοδηγούμενος από τον προπονητή του Τάσο Καλλιτσάρη, πανηγυρίζει δεύτερο παγκόσμιο τίτλο μέσα σε τρεις μέρες και ενώ ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει την αγωνιστική του παρουσία στο Παγκόσμιο του Λονδίνου, που αποτελεί και αγώνα πρόκρισης για τους Παραολυμπιακούς του Τόκυο.

Ο Μιχαλεντζάκης σημείωσε στον τελικό των 100 μέτρων πεταλούδας της κατηγορίας S8 επίδοση 1:01:94, σχεδόν κατά ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο πιο γρήγορος από τον Γκρισγουορλντ. Μάλιστα ήταν τόσο συγκλονιστικό το φίνις του που ακόμα και τα κομπιούτερ της διοργάνωσης μπερδεύτηκαν και αρχικά έδειξαν ως νικητή τον αμερικανό, με τις κάμερες να δείχνουν όμως τον Μιχαλεντζάκη.

Τελικά το λάθος διορθώθηκε λίγο αργότερα και ο Μιχαλεντζάκης πανηγύρισε έξαλλα τον δεύτερο τίτλο του σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ.